Çöpe atılan boynuzlar bastona dönüşüyor

Çöpe atılan boynuzlar bastona dönüşüyor -Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak, kasapların çöpe attığı koç, sığır ve manda gibi hayvanlara ait boynuzlarla baston yapıyor -Refa Gökbulak: -Kasapların çöpe attığı boynuzlarla baston


BİTLİS (A.A) - Selcan Bayar - Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak, kasapların çöpe attığı koç, sığır ve manda gibi hayvanlara ait boynuzlarla baston yapıyor.
     Yıllardır baston üreten Refa Gökbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlara ait boynuzları kullanarak yaptığı bastonların kendisine ait özel bir tasarım olduğunu söyledi.
     Geçmişte bastonların sadece kafa, gövde ve uç kısımlarında boynuz kullandığını kaydeden Gökbulak, bir yıldır bastonun tamamında sığır, koç ve manda boynuzlarını kullanmaya başladığını anlattı.
     Bir baston için 30 dolayında koç, sığır ve manda boynuzu kullandığını vurgulayan Gökbulak, Bastonların kafa kısmını manda boynuzundan, gövde kısmını da sığır ve koç boynuzundan yapıyorum, ortalama 50-60 parçadan oluşuyor. Bu bastonların daha sağlam ve uzun ömürlü olması için metal mil de kullanıyoruz. Bu sayede baston çok daha sağlam ve uzun ömürlü oluyor diye konuştu.
     Gökbulak, Türkiyede ve dünyada manda, koç ve sığır boynuzu kullanarak baston yapan başka kişi bulunmadığını savunarak, baston yapımında kendisine özgü tasarımlara her zaman önem verdiğini ifade etti.
     Ürettiği bastonlarla Kültür ve Turizm Bakanlığınca tasarım ödülüne layık görüldüğüne dikkati çeken Gökbulak, Kasapların çöpe attığı boynuzlarla baston yapmak zor bir iş ama ben işimi severek yapıyorum. Geçtiğimiz yıllarda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak ürettiğim bastonu Bitlise geldiğinde kendisine takdim ettim şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çöpe atılan boynuzlar bastona dönüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER