Mobilet tutkusu hayatına yön verdi

Mobilet tutkusu hayatına yön verdi -Elazığda ilkokul yıllarında mobilet kullanan bu merakı dolayısıyla motor sporlarına yönelen Fethi Tan, gelecek yıl yapılacak Türkiye Drag Şampiyonasına hazırlanıyor (Fotoğraflı-Görün


ELAZIĞ (A.A) - İsmail Şen - Elazığda ilkokul yıllarında mobilet kullanan ve bu tutkusu dolayısıyla motor sporlarına yönelen Fethi Tan, gelecek yıl yapılacak Türkiye Drag Şampiyonasına hazırlanıyor.
     25 yaşındaki Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunun geçtiği köyde okul olmaması nedeniyle 5 kilometre mesafedeki ilkokula gitmek zorunda kaldığını söyledi.
     Bunun kendisini zorlaması üzerine mobilet alması konusunda babasına ısrar ettiğini anlatan Tan, Babam ısrarlarıma dayanamayarak ben 8 yaşındayken bir mobilet getirdi. Ancak büyüyene kadar kullanmamı istemedi. Tabi ben mobileti görünce hemen ilk fırsatta üzerine binip kullanmaya başladım. Mobilete alışmam çok zor olmadı. Benim için bisikletten bir farkı yoktu dedi.
     Fethi Tan, küçük yaşına rağmen okuluna mobiletle gittiğini, ilkokul öğretmenin de kendisinden cesaret alarak mobilet aldığını belirterek, öğretmenine de mobilet kullanmayı öğrettiğini kaydetti.
     Motosiklet tutkusunun büyüyünce de devam ettiğini anlatan Tan, kendi imkanlarıyla 2009 yılında motosiklet alım-satımı ve teknik servisi üzerine bir iş yeri açtığını belirtti.
     Motor sporlarıyla ilgili bir derneğe üye olduğunu aktaran Tan, sürüşteki yeteneğinden dolayı arkadaşlarının yönlendirmesiyle yarışlara katılmak için lisans aldığını kaydetti.
    
     -Otobüs bagajında motosiklet, emanet tulumla yarış-
    
     Maddi imkansızlıklara rağmen geçen yıl ilk drag yarışına katıldığını anlatan Tan, şunları söyledi:
     Sponsorum yoktu, maddi imkanlarım da kısıtlı olduğu için yarışlara katılabilmek için motosikletimi şehirlerarası bir otobüsün bagajına atarak, Konyada yapılan yarışlara gittim. Yarış sırası bana geldiğinde tulumum standartlara uygun olmadığından hakem yarışa almak istememişti. Sağ olsun o engeli de başka bir yarışmacıdan aldığım tulumla aşarak yarışlara katıldım. İyi bir derece elde edemedim ancak orada yaşadığım heyecan, adrenalin bendeki motor tutkusunu daha da alevlendirdi. Bu alevle 2013te federasyonun düzenleyeceği Türkiye Drag Şampiyonasını kasıp kavuracağıma inanıyorum.
     Tan, bölgede sürüş eğitimi için bir pistin olmaması nedeniyle yarışlara hazırlanırken, caddelerde, sokaklarda hız denemeleri yapmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Mobilet tutkusu hayatına yön verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER