Çorumda asansör denetimi sonuçları korkuttu

Çorumda asansör denetimi sonuçları korkuttu -Geçen yıl denetimi yapılan 250 asansörden 232sinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi


ÇORUM (A.A) - etiket' title='Çorum haberleri'>Çorumda geçen yıl denetimi yapılan 250 asansörden 232sinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi.
     Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediye olarak asansör denetimlerinin yapılması için 2012 yılında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Çorum temsilciliği ile protokol yaptıklarını söyledi.
     Protokol kapsamında kentteki 2 bin 79 asansörlü binadan 250sinin denetiminin yapıldığını belirten Külcü, Yapılan denetimlerde 250 asansörden 232sine kırmızı, 13üne sarı ve 5ine de yeşil etiket yapıştırıldı. Kırmızı etiket, kullanıma uygun olmadığı ve acil bakım yapılması gerektiği, sarı etiket, kullanılabilir ama bakım yapılırsa uygun olur, yeşil etiket de kullanıma uygun anlamlarını taşıyor. Denetim sonuçlarına göre denetlenen asansörlerden sadece 5i kullanıma uygun durumda dedi.
     Bu yıldan itibaren asansör denetimlerini belediyenin yapacağını dile getiren Külcü, şunları kaydetti:
     Doğal afetler nedeniyle bina güvenliği ile ilgili alınması gereken önlemler arttı. Asansörler bu önlemlerin içerisinde yer alıyor. Denetimleri ve bakımları periyodik aralıklarla yapılmak zorunda. Bakım yaptırılmayan asansörlerle ilgili cezai yaptırımda bulunacağız. Ceza bir şekilde ödenir ancak burada daha önemli bir konu var. İnsan hayatından söz ediyoruz. Olası bir kaza sonrası yaşanacak can kaybı ya da yaralanmalarda vicdan azabını ömür boyunca yaşayacağız. Bu nedenle bina sakinlerinden asansörlerle ilgili gerekli bakımların yaptırılmasını, bu konuya özen gösterilmesini istiyorum.
    
     -Makina Mühendisleri Odası Çorum temsilcisi Uslu-
    
     TMMOB Makina Mühendisleri Odası Çorum temsilcisi Yakup Uslu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılının Kasım ayında yürürlüğe giren yeni asansör yönetmeliği kapsamında asansörlerin periyodik kontrollerinin zorunlu hale geldiğini söyledi.
     Asansör kontrollerini yapmak için temsilcilik olarak gerekli akreditasyonu yaptırdıklarını ifade eden Uslu, 2012 yılı içerisinde yaptığımız çalışmada 250 asansörü denetledik. Maalesef 232sine kırmızı etiket yapıştırdık. Bu çok ciddi bir rakam. Apartman yönetiminden, denetimi yapan mühendislere kadar herkes bu sorumluluğu yerine getirmeli diye konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumda asansör denetimi sonuçları korkuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER