Çorumda bağ evlerinden hırsızlık olayları

Çorumda bağ evlerinden hırsızlık olayları -Kent merkezinde yaklaşık 30 bağ evinden yapılan hırsızlıkla ilgili soruşturma kapsamında yakalanan 5 kişiden 4ü tutuklandı


ÇORUM (A.A) - Çorumda yaklaşık 30 bağ evinden hırsızlık yapılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 kişiden 4ü tutuklandı.
     Edinilen bilgiye göre, merkez Ayarık ve İçeri Dere mevkisinde bulunan bağ evlerinden çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen hırsızlık olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, çalıntı çok sayıda ev eşyasının kent merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerine satılmak istendiği tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli İ.A, E.B, E.Ö, H.İ. ve A.Tyi suçüstü yakaladı.
     Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramada, çok sayıda ev eşyası, gıda ve temizlik maddesi, bir av tüfeği ile 2 kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.A, E.B, E.Ö. ve H.İ, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlı A.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan kış mevsimi öncesi yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını ve başarılı bir operasyonla yaklaşık 30 bağ evinde gerçekleşen hırsızlık olayının faillerini çaldıkları malzemeleri satmak istedikleri sırada suçüstü yakaladıklarını belirtti.
     Doğan, ele geçirilen malzemelerin müştekilere teşhisi sonrasında tesliminin gerçekleştirildiğini belirterek, İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçluyla mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumda bağ evlerinden hırsızlık olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER