Canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi

Canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi artışı -Edirne Merkez İlçe Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Taşkın: -İç piyasada önemli bir hareketlenme bekliyoruz, bu hareketlenmenin market fiyatlarına yansıyacağını düşünmüyorum


EDİRNE (A.A) - Edirne Merkez İlçe Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Taşkın, canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi artışının yerli üreticiyi sevindirdiğini belirterek, İç piyasada önemli bir hareketlenme bekliyoruz, bu hareketlenmenin market fiyatlarına yansıyacağını düşünmüyorum dedi.
     Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vergi artışının yerli üreticilerde et fiyatlarının artış göstereceğine yönelik beklenti oluşturduğunu söyledi.
     Vergi artışının yerli üreticilerin gelirini artıracağını ifade eden Taşkın, Gelirin artması demek, yerli hayvan fiyatlarının artması demek. 500 kilogramlık bir canlı hayvanda kilogram fiyatında 50 kuruşluk artış olsa toplamda 250 lira artış anlamına gelir. Bu da üretici için ciddi bir rakam. Böyle olunca para yerli üreticide kalıyor ve iç piyasada dönüyor ama hayvan ithalatında para yurt dışına gidiyor diye konuştu.
    
     -İç piyasaya talep artacak-
    
     İthal hayvan sayısında vergi artışının ardından önemli ölçüde azalma beklediklerini vurgulayan Taşkın, yerli üreticilerin ithal hayvanları aratmayacak kalitede üretim yaptıklarını anlattı.
     Taşkın, ithal etteki vergi artışı nedeniyle iç piyasada önemli bir hareketlenme beklediklerine dikkati çekerek, İthal hayvan sayısında ciddi bir azalma olur çünkü fiyatların buradaki fiyatları geçeceğini düşünüyoruz. İç piyasaya talep artacak, bu talep üreticiye yansıyacak. Üreticimiz zaten bilinçli. Üreticimiz, para kazanmaya devam ettiği sürece daha fazla hayvan beslemek isteyecek. İç piyasada önemli bir hareketlenme bekliyoruz, bu hareketlenmenin market fiyatlarına yansıyacağını düşünmüyorum şeklinde konuştu.
     Edirneli üretici Özgür Taşkın ise vergi artışının yerli üreticileri memnun ettiğini, yerli hayvanlara talebin artacağını, daha iyi yatırım yaparak daha fazla kazanacaklarını, daha fazla üretim konusunda çalışacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER