Çorumda balıkçı kayığının alabora olması

Çorumda balıkçı kayığının alabora olması -Serdikleri balık ağını toplamak için eşiyle gittikleri Obruk Baraj Gölünde bindikleri kayığın alabora olmasıyla kaybolan kadını arama çalışmaları sürüyor


ÇORUM (A.A) - İskilip ilçesinde, serdikleri balık ağını toplamak için eşiyle gittikleri Obruk Baraj Gölünde bindikleri kayığın alabora olmasıyla kaybolan kadını arama çalışmaları sürüyor.
     Karaburun köyünde yaşayan Kazım İpek (41) ve eşi Meryem İpek (33), Obruk Baraj Gölüne balık avlamak için serdikleri ağı toplamak amacıyla dün öğleden sonra suya açıldıkları sırada bulundukları kayığın alabora olması sonucu göle düşmüş, olayda Kazım İpek yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, eşi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Kadının bulunması için bölgeye sevk edilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekipleri ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Vali Başköy arama çalışmalarını izledi-
    
     Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç ve İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ile olay yerine gelerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
     Kayığın alabora olması sonucu yüzerek kıyıya çıkan Kazım İpek ile görüşen Vali Başköy, Zor şartlar altında çalışma yapılıyor. Suyun yüzeyi ve zemin çok bulanık. Görüş açısı hiç yok. Meryem kardeşimizi bir an önce bulmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Vali Başköy, arama çalışmalarının genişletilmesi için Ankaradan da dalgıç ekiplerinin geleceğini söyledi.
    
     -Gelen dalgayla birlikte gözden kayboldu-
    
     Yaşanan olayı Vali Başköye anlatan Kazım İpek, kayığın batması sonrası eşiyle yüzeye çıktıklarını ve birlikte kıyıya yüzmeye başladıklarını anlatarak, Kayığın battığı yerden kıyı tarafına doğru eşimi 100-200 metre kadar getirdim. Kurtarmak için uğraştım. Kayıktan düşünce kendisine batmaması için bidon ve 2 tahta verdim. 20 dakika kadar uğraştım. Gelen dalgayla gözden kayboldu. Eşimi kurtaramadım dedi.
    
     -Yasaktan önce son kez göle açılmışlar-
    
     Geçimini balıkçılıkla sağladığı öğrenilen Kazım İpekin, eşi Meryem İpek ile baraj gölünde avladığı yayın, sazan ve levrekleri satarak gelir elde ettiği öğrenildi.
     15 Mart ile 15 Haziran arasında geçerli avlanma yasağının başlamasıyla son kez baraj gölüne serdikleri ağları toplamaya giden İpek çiftinin, gölün dalgalı olması nedeniyle balıkçılık yapan diğer köylülerle 15 Martta göle giremedikleri, ağlarını toplamak için dün göle girebildikleri belirtildi.
     İpek çiftinin, 10 yıldır evli olduğu ve 3 çocukları bulunduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çorumda balıkçı kayığının alabora olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER