Çorum Belediyesi TAKBİSi kullanacak

Çorum Belediyesi TAKBİSi kullanacak -Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasında, hizmetlerin emek ve zaman kaybı yaşanmadan daha hızlı ve tasarruflu bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla hizmet paylaşımı ve işbirliği protokolü imzalandı


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü arasında, hizmetlerin emek ve zaman kaybı yaşanmadan daha hızlı ve tasarruflu bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla hizmet paylaşımı ve işbirliği protokolü imzalandı.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyede düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, teknolojinin tüm imkanlarından en iyi şekilde yararlanmak istediklerini belirterek, bilişim dünyasının yeniliklerini kullanarak daha etkin ve kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
     Çorum Belediyesi olarak kurumlar arası iletişim ve yardımlaşmaya verdikleri önem sayesinde, birçok kamu kurum ve kuruluşuyla işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Külcü, Bu işbirliği ve yardımlaşmanın sonunda da halkımız daha hızlı ve daha etkin hizmet alma imkanına kavuştu diye konuştu.
     İmzalayacakları protokol ile Tapu Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi bünyesindeki müdürlüklerin çalışmalarının birleştirileceğini dile getiren Külcü, şunları kaydetti:
     Tapu Müdürlüğümüz, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) adını verdiği sistemle, kendi çalışmalarını önce bir veri tabanı oluşturarak kendi içerisinde toparladı sonra bunu değişik kamu kurumlarının hizmetine açmaya başladı. Şuanda bunu başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Türkiyede 5-6 tane belediye kullanıyor. Belki 1 yıl içerisinde tüm belediyelerimiz zorunlu olarak bu sisteme entegre olacaklar. Ama biz elektronik belediyecilikte diğer hizmetlerimizde olduğu gibi burada da önde giden belediyelerden birisi olmak istedik.
     İmzalayacakları protokol ile birçok konuda tasarruf sağlanacağını vurgulayan Külcü, Tapu Müdürlüğünde yapılan her işlemin bize en geç bir ay içerisinde bildirilmesi lazım. Ancak gerek Tapu Müdürlüğü gerekse bizim arkadaşlarımızın yoğunluğu nedeniyle bu süre atlanmış olabiliyor. Bundan dolayı da zaman zaman mağduriyetler olabiliyordu. Bu imza ile bunu da halledeceğiz diye konuştu.
     Sistemin teknik alt yapısının 10 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Külcü, Bu protokol, işyeri açma ruhsatlarının daha hızlı ve kolay yapılmasından tutun da ilan, reklam ve emlak vergisi işlemleri ile kamu mallarının tespitinin hızlı bir şekilde paylaşılmasına kadar birçok alanda önümüzü açacak dedi.
     Tapu Müdürü Nurettin Buyruk da protokol ile zaman, emek ve maddi kaybın önüne geçileceğini belirterek, yeni uygulamanın hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Konuşmaların ardından Külcü ile Buyruk arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çorum Belediyesi TAKBİSi kullanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER