AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: -Sivil anayasa yapma konusunda kimse bizimle beraber olmak istemiyorsa, bizim için tek yol kalıyor, Meclise götürmek. Bir metin hazırlayacağız. TBMMye teslim edeceğiz (Fotoğraflı-


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Sivil anayasa yapma konusunda kimse bizimle beraber olmak istemiyorsa, bizim için tek yol kalıyor, Meclise götürmek. Bir metin hazırlayacağız. TBMMye teslim edeceğiz dedi.
     Kapusuz, partisinin il teşkilatını ziyareti sırasında, Türkiyenin ihtiyacı olan her alanda, her türlü hizmetin çabası içerisinde olduklarını ifade etti.
     2013 bütçesinde ihtiyaç duyulan alanlarda, imkanlar ölçüsünde her türlü yatırım ve hizmet için önemli ödenekler ayırdıklarını söyleyen Kapusuz, Seçim hesabı yapmadan, ihtiyacımız ne ise, 74 milyonu kucaklayan, 780 bin kilometrekarelik tüm yurtta, her noktaya hizmet gerçeğinden hareketle, ayrımcılık yapmaksızın, herkesi kucaklayarak hizmet etmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Ülkede bazı alanlarda sıkıntılar olduğunu, terör konusunda mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:
     Herkes şunu bilsin ki, Türkiyede devletin güvenlik gücü dışında gayrimeşru yetkisiz hiç kimsenin elinde silah olsun istemiyoruz. Benim güvenlik gücüme, askerime, polisime, vatandaşıma bölücülerin teröristlerin asla zarar vermemesi için ne gerekirse yapılıyor. Teröristle mücadele konusunda sonuna kadar da her şey yapılacak. Diğer taraftan demokratikleşme konusunda Türkiyenin ihtiyaçları olan her alanda iyileştirme içinde çaba ve gayretlerimiz devam etmektedir.
     Suriyede insanlık adına bir vahşet yaşandığını, ancak bu duruma çok az sayıda ülkenin duyarlı davrandığını dile getiren Kapusuz, bu ülkelerin başında Türkiyenin geldiğini, kendi halkına, masum insanlara, çoluk çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapmadan silah kullanmanın insanlık dışı bir olay olduğunu belirtti.
     Suriyeliler için yapılan yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Kapusuz, Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bundan rahatsız olan muhalefet olabilir. Hatta Baasçıların avukatlığına soyunmuş Cumhuriyet Halk Partisi de onların safında görüntü verebilir. Ama biz Suriye halkının yanında durmayı, zalimden değil mazlumdan yana olmayı şiar edinmiş bir siyasi hareketiz. Buna gayretimiz devam edecektir dedi.
    
     -Sivil anayasa çalışmaları-
    
     Gazetecilerin sivil anayasa konusundaki sorularını yanıtlayan Kapusuz, şöyle devam etti:
     Darbelerden çok çekmiş bu milletin, büyük faturalar ödettirilmiş olan ve darbe mahsulü bir anayasa ile yönetilmesini hiçbir zaman içimize sindirmedik. Temsil oranı yüksek bir Meclisten yeni bir anayasa yapılması için sayısal farklılıklarımızı gözetmeksizin bütün partilere eşit sayıda üye verme hakkını vermek kaydıyla uzlaşarak bir anayasa yapılmasını istedik. Buna biz canı gönülden inandık ve destekledik. Bir yıl süre vermiştik. Ama gördüğümüz o ki yapılan çalışmalarda biraz patinaj var. Yani yapıyormuş gibi görüntü var. Bazı ihtilaflı maddeler az sayıda olsa diyeceğiz ki, (önemli bir miktar aşılıyor). Çok az sayıda ihtilaflı maddeler var. Görünen o ki biraz iş iyi gitmiyor.
     Gidişatı gözden geçirdik. Yapılan bu değerlendirmede bir müddet daha ilave süre verilerek arkası açık olmayan belirli bir süreyle belirlenmiş bir çalışma takvimi istiyoruz. İkinci isteğimiz, bu konuyu artık mutlaka sonuçlandırmaktır. Bazı siyasi partiler (biz yokuz) diyebilirler. Biz kalanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Şayet bizim dışımızda sivil anayasa yapma konusunda kimse bizimle beraber olmak istemiyorsa bizim için tek yol kalıyor. Meclise götürmek. Bir metin hazırlayacağız. TBMMye teslim edeceğiz.
     Diğer siyasi partilerin önceden bir hazırlık yapmamış olmalarının ciddi bir eksiklik olduğunu belirten Salih Kapusuz, bu konuda ciddi adımlar atılması ve sonuca ulaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER