Çözüm süreci

Çözüm süreci -Diyarbakıra, düzenlenen çeşitli spor organizasyonları kapsamında bin 247 sporcu geldi -ASKF Şube Başkanı Dayan: "Çözüm sürecinin olumlu etkilerini yaşıyoruz"


DİYARBAKIR (A.A) - Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, çözüm sürecinin olumlu etkilerini yaşadıklarını söyledi.
     Çözüm sürecinin olumlu gelişmelerinin yaşandığı Diyarbakırda, spor faaliyetlerinde de bir hareketlilik yaşanıyor. Voleybol ve hentbolda Yıldızlar Türkiye Şampiyonası finalleri, Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması, Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası ve Ateşli Silahlar Milli Takım seçmeleri organizasyonlarının yapıldığı Diyarbakıra bin 247 sporcu geldi.
     Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, son günlerde kentin önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını, voleybol, hentbol, halk oyunları ve atıcılıkta çok önemli organizasyonlar düzenlendiğini belirtti.
     Bu organizasyonların kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını kaydeden Dayan, "Çözüm sürecinin bu organizasyonların yapılmasında tartışılmaz bir etkisi var. Bu inkar edilemez. İnşallah bu organizasyonlar artarak devam eder. Çözüm sürecinin olumlu etkilerini yaşıyoruz" dedi.
     Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş da çözüm süreciyle bölgeye baharın geldiğini aktardı.
     Bölgede çok önemli gelişmelerin yaşandığını kaydeden Karakaş, "Süreç çok güzel gidiyor. Bunun yansımalarını her alanda görüyoruz. Spor anlamında çok önemli organizasyonlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Huzur, barış ve güven ortamının getirdiği olumlu havayla Diyarbakırın gerçek yüzü de ortaya çıktı. Ön yargılar kırıldı" şeklinde konuştu.
     Atıcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve milli antrenör Abdurrahman Akgün de kentte yapılan organizasyonların bölgenin imajına olumlu katkı sağladığını belirtti.
     "Çözüm süreci sayesinde üst üste önemli spor organizasyonları yapıldı. Binin üzerinde sporcu Diyarbakıra geldi. Bu organizasyonlar sayesinde ilk defa kenti görenler oldu" diyen Akgün, ön yargıları olan çok sayıda sporcunun düşüncelerinin değiştiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER