Çözüm süreci

Çözüm süreci -Başbakan Yardımcısı Atalay: -"Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor. Sürecin stratejisi, planlaması, koordinasyonu Hükümet tarafından yürütülüyor. Gerektiği gibi yürüyor"


KAYSERİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor. Sürecin stratejisi, planlaması, koordinasyonu hükümet tarafından yürütülüyor. Gerektiği gibi yürüyor" dedi.
     Orta Anadolu Sivil Toplum Platformunun düzenlediği "El Ele Hep Birlikte Türkiyeyiz" adlı programa katılmak için Kayseriye gelen Atalay, Vali Şerif Yılmazı ziyaret etti.
     Atalay, burada yaptığı konuşmada, Kayserinin Türkiyenin sembol şehri olduğunu belirterek, sanayisiyle, insan birikimiyle ve zenginlikleriyle ülkenin önemli güçleri arasında yer aldığını söyledi.
     Kayseride olmanın güzel olduğunu ifade eden Atalay, "Şehre bakıyorsunuz memnuniyet var, refah var, huzur var. Ülkemizin güçlerini saysanız Kayseri ön plandadır" diye konuştu.
     Hükümet olarak çeşitli çalışmalar yürütürken bir yandan da ülkenin değişik yerlerinde bu çalışmaları halkla paylaştıklarını anlatan Atalay, şöyle devam etti:
     "Orta Anadolu Sivil Toplum Platformunca düzenlenen toplantıya katılacağız. 6 ilin sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Daha çok güncel konuları onlarla paylaşacağız. Çözüm süreci bunların başında geliyor. Sivil toplum kuruluşları demokrasilerin en büyük gücü. Devlet, kamu bir yandan çalışmaları yürütürken sivil toplum kuruluşları da bir yandan ülkenin önemli sorunlarını paylaşıyor. Bu kuruluşlar demokrasilerde en önemli unsur. Vatandaşla devlet arasından önemli bir temsil mekanizması. Kayseride bunun bir örneğini yaşayacağız."
     Bir gazetecinin çözüm süreciyle ilgili tıkanma olup olmadığını sorması üzerine Atalay, "Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor. Sürecin stratejisi, planlaması, koordinasyonu Hükümet tarafından yürütülüyor. Gerektiği gibi yürüyor" şeklinde konuştu.
     Vali Yılmaz ise kentte bine yakın iş yeri ve sanayi tesisi bulunduğunu, 50 bine yakın kişinin buralarda istihdam edildiğini, insanların yüzde 80inin şehirde yaşadığını dile getirdi.
     Ziyaretin ardından Vali Yılmaz, Atalaya kilim hediye etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER