Çözüm süreci

Çözüm süreci -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -35 senedir bütün yollar denendi. Şimdi, başka bir yöntemle, Bu acıları dindirin, başkalarının yüreği yanmasın diyen şehit analarının, babalarının, eş ve çocuklarının hissiyatın


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözüm sürecine ilişkin, 35 senedir bütün yollar denendi. Şimdi, başka bir yöntemle, Bu acıları dindirin, başkalarının yüreği yanmasın diyen şehit analarının, babalarının, eş ve çocuklarının hissiyatına uygun bir şekilde süreci nihayetine erdirebilir miyiz- Bunun mücadelesini veriyoruz dedi.
     Akdeniz Oyunları kapsamında Mersinde yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunan Kılıç, gezisi sırasında Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi.
     Tıp fakültesi kantinde öğrencilerle sohbet eden, onlara Akdeniz Oyunlarıyla ilgili bilgi veren Kılıç, genç doktor adaylarına tavsiyelerde bulundu ve sorunlarını dinledi.
     Kılıç, Türkiyenin yaklaşık 35 yıldır bir terör belasıyla uğraştığını ve artık çözüm sürecinin içinde olduğunu belirterek İtiraz edenler, tepki gösterenler, bizi eleştirenler var ama kamuoyu araştırmalarına bakıyoruz, halkın yarısından fazlası da arkamızda diye konuştu.
    
     -Türkiyenin ayağındaki pranga-
    
     Kılıç, şehit cenazelerine milletvekili ya da bakan olarak gitmeyen birinin şehit cenazelerindeki atmosferi anlayabilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Orada tepki herhangi birine yönelmez. Şehit cenazelerinde tepkinin odağında sadece seçilmiş siyasetçiler vardır. Şehidin anasının, babasının elini öperiz, kucaklarız. Gözyaşına ortak oluruz. Adeta gözyaşı gözyaşımızla bütünleşir. Ayrılırken yanımızdan bize söylediği tek şey vardır; Bu meseleyi bitirin. Benim yüreğim yandı artık başkasının yüreği yanmasın.
     Daha makul bir yöntem bilen varsa gelsin söylesin. 35 senedir bütün yollar denendi. Şimdi, başka bir yöntemle, Bu acıları dindirin, başkalarının yüreği yanmasın diyen şehit analarının, babalarının, eş ve çocuklarının hissiyatına uygun bir şekilde süreci nihayetine erdirebilir miyiz- Bunun mücadelesini veriyoruz. Türkiye eğer terör ve yarattığı yan sorunlardan da kurtulursa bizi hiç kimse tutamaz. O noktadan sonra rakibimiz ne Amerika ne Avrupa ne de Asya kıtasındaki ülkelerdir. Koşuyorsunuz tam gaz ama ayağınızda 50 kilogram prangayla. Bir de o prangayı attığını düşünün. Bu bünye o prangayla koşmaya alıştığı, o mukavemeti yakaladığı için prangadan kurtulduğu andaki deparını zaten kimsenin yakalayabilmesi mümkün değil.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi - Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER