Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkanı Erdem: -"Sadece konuşacağız, fikir alacağız. Çözüm süreci nasıl algılanıyor, onu anlayacağız"


İZMİR (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, yapacakları görüşmelere ilişkin, "Sadece konuşacağız, fikir alacağız. Çözüm süreci nasıl algılanıyor, onu anlayacağız" dedi.
     Başkanlığını Tarhan Erdemin yaptığı Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyetindeki Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman, Baskın Oran, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya konaklayacakları otelde bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Tarhan Erdem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine halkın fikrini öğrenme görevini biçtiklerini ifade etti.
     Bunu yaparken herkese ulaşmanın imkansız olduğunu bildiklerini ancak ulaştıkları kişilerin fikirlerini öğrenmeye gayret edeceklerini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:
     "İzmir gibi bir yerde, halkı gerçekten temsil edebilecek sayıda insana ulaşmak zaten mümkün değil. Biz bazı insanlarla konuşacağız, bunun anlamı budur. Ne İzmiri temsil edecektir ne Egeyi temsil edecektir. Sadece konuşacağız, fikir alacağız. Çözüm süreci nasıl algılanıyor, onu anlayacağız. Biz de onlara kendi tanımlarımızı söyleyeceğiz."
    
     -"Endişemiz yok"-
    
     Erdem, bir gazetecinin sorusu üzerine kamuoyu çalışmalarında sürece en az desteğin Ege Bölgesinde olması konusunda endişe taşımadıklarını söyledi.
     Toplumdaki tepkilerden rahatsızlığın söz konusu olmadığını, herkesin fikrini söylediğini belirten Erdem, şöyle devam etti:
     "Heyetin endişeleri gidermek gibi bir misyonu olup olmadığına" ilişkin soruya da Hayır biz fikrimizi söyleyeceğiz. Endişeye gitmişse gidecek. Bizim heyette de endişe duyanlar olabilir. Ben çok ümitliyim, doğru olduğuna inanıyorum. Amacım halkın fikrini anlamaya çalışmaktır."
     Erdem, heyetin çalışmalarının yaklaşık 1-1,5 ay sürmesini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi. Öte yandan Erdem, İzmirdeki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER