Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti İzmirde tarihi Kemeraltı Çarşısında halkla bir araya geldi


İZMİR (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti, İzmirde tarihi Kemeraltı Çarşısında halkla bir araya geldi.
     Başkanlığını Tarhan Erdemin yaptığı ve Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman, Baskın Oran, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakayanın üyeleri arasında yer aldığı heyet kentte temaslarda bulundu.
     Kemeraltı Çarşısındaki Kızlarağası Hanını ziyaret eden heyet, burada bir çay bahçesine konuk oldu. Oturdukları bölümde vatandaşların çözüm süreci hakkındaki görüşlerini sordu.
     Heyetin masasına konuk olan vatandaşlardan Cemil Fazlı, sürece destek verdiğini ifade etti.
     Irakın başkenti Bağdatta 1962 yılında katıldığı ve Nazım Hikmetin de davetli olarak yer aldığı bir etkinliğe ilişkin anısını anlatan Fazlı, şunları söyledi:
     Nazım Hikmetin üzerinde çok farklı bir giysi vardı. Ona bu giysiyi sordum, üzerindeki kıyafetin bu bölgede yaşayan Kürt, belinde taşıdığı hançerin Türkmen, sırtındaki abanın da Arap kardeşlerinin giysisi olduğunu, bu coğrafyanın böyle bir mozaik olduğunu söyledi. Ben de bu coğrafyada, bu kardeşliğin devam etmesini diliyorum. Etnisitenin anayasal teminat altına alınmasını istiyorum. Tamam barış olacak ama anayasa nasıl olacak onu merak ediyoruz."
     Heyet başkanı Erdem, bu sözlere, "Anayasa da halk konuştukça yapılacak" şeklinde karşılık verdi.
    
     -"Süreci bilmemekten tereddütlüyüz"-
    
     Heyetin başkanvekilliği görevini de yürüten Avni Özgürel ile Fuat Keyman ise han avlusunda çay içen gençlerin masalarına oturup süreçle ilgili görüşlerini öğrenmeye çalıştı.
     Özgürel ve Keymanın masasına konuk oldukları Erdem Arıcan ve Nefise Yılmaz, terörün sona ermesi ve ülkede barışın hakim olmasını istediklerini ancak süreçten tereddüt duyduklarını ifade etti. Bu tereddütün, sürece ilişkin bilgi sahibi olmamaktan, nasıl bir yol haritası izlendiğini bilmemekten kaynaklandığını dile getirdi.
     Kemeraltında faaliyet gösteren bir lokantanda yemek yedikten sonra burada da vatandaşların görüşlerini dinleyen üyeler, vatandaşlar genel olarak sürece ilişkin bilgi sahibi olamamaktan dolayı tereddüt yaşadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER