Çözüm süreci kan davalarına örnek oldu

Çözüm süreci kan davalarına örnek oldu -Kan davalı ailelere, çözüm süreci örnek gösterilerek barışa ikna ediliyor. -Kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç: "Kan davalı aileler ile görüşmeye gittiğimizde süreci örnek gösteriyoruz


MARDİN (A.A) - İbrahim Sincar - Çözüm süreci örnek gösterilerek, kan davalı aileler bir bir barıştırılıyor.
     Çözüm süreci, terörü Türkiyenin gündeminden tamamen çıkarmayı hedeflerken, kan davalı ailelerin barışması için de örnek oluyor.
     Kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin kan davlarına karşı bilinçlendiğini söyledi.
     Kılıç, kan davalı aileler ile görüşmeye gittiklerinde çözüm sürecini örnek gösterdiklerini belirterek, "Kan davalı ailelere gittiğimizde süreci örnek gösteriyoruz. Onlara diyoruz ki Yıllardır on binlerce insan öldü Türkiyede. Onlar barışıyor da biz mi barışamayacağız- Buna dikkat çekiyoruz. Falan aşiretten 3 kişi, 5 kişi öldürdü. Bunlar barıştı kardeş gibi beraber yaşıyorlar; ne kadar güzel diyoruz" şeklinde konuştu.
    
     -"Çözüm süreci bizi umutlandırdı"-
    
     Kılıç, kan davalarının barışla sonuçlanması için bir komisyon oluşturduklarını, buna toplumun her kesiminin destek verdiğini ifade etti.
     Komisyonun hiçbir karşılık beklemeden çalıştığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
     "Birçok dava var. 3, 4 kan davası üzerinde çalışıyoruz. Müftü ve vali beyle irtibatlı olarak inşallah çok kısa sürede bunları da çözeceğiz. Çözüm süreci bizi çok umutlandırdı. Bize güç verdi. Bu barışa katkı sunmamız lazım. Bütün aşiretler, kanaat önderleri kısa süre içinde bir araya gelip bunu tartışması lazım. Tükendik, usandık artık. Her gün cenaze, kan, kavga, savaş. Yılladır bu bölgede bu devam ediyor. Başbakanımızın teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah bunu başarırlar. Bize düşeni yapmaya hazırız."
    
     "Kan davalarında azalma görülmektedir"-
    
     Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, barış için herkesin çalışması gerektiğine işaret ederek, "Geçmiş yıllara nazaran Mardinde kan davalarında azalma görülmektedir" dedi.
     İstenmeyen olayların zaman zaman yaşandığını anımsatan Coşkun, böyle olaylar karşısında müftü, emekli imam ve kanaat önderlerinden oluşan komisyonun devreye girdiğini belirtti.
     Son 2 ay içinde 5 kan davasının barışla sonuçlandırıldığını ifade eden Coşkun, bu tür olayların yaşanmaması için camilerde ve çeşitli cemiyet toplantılarında bu konular üzerinde durduklarını kaydetti.
    
     -"110 yıllık dava çözüm aşamasında"-
    
     Coşkun, 110 yıllık bir kan davasını barışla sonuçlandırmak için çalıştıklarını, olumlu bir aşamaya geldiklerini dile getirerek, "Dava ile ilgili çalışmalar sürüyor. Çok eski bir dava olduğu için olayı bilen kişileri bulduk. Onlara danışarak, istişare ederek belli bir neticeye ulaşmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.
     Mardin Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı da bir olay olduğu zaman hemen müdahale ettiklerini, husumetin büyümemesi için çalıştıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Çözüm süreci kan davalarına örnek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER