Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Erzincanda vatandaşlarla bir araya geldi -Grup Başkanı Paker: "Barış sürecinin başarıyla sonuçlanması, Türkiye için ilk etapta ekonomik olarak bir sıçrama noktasıdı


ERZİNCAN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Erzincanda vatandaşlarla bir araya geldi.
     Grup Sekreteri Ayhan Ogan, Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin ortak şekilde gelecek inşa edebileceği tarihi bir dönemden geçildiğini belirtti.
     Barış sürecinin, bunun başlangıcı olduğunu ifade eden Ogan, kimsenin barışa karşı çıkmadığını ancak bazı kaygıların bulunduğunu dile getirdi.
     Ogan, güç kullanma yöntemleriyle bu sürecin götürülmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, meselenin barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini savundu.
     Üye İzzettin Doğan ise "Yeni bir anayasa ile daha mutlu bir toplum istiyorsak, siyasi partiler vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. İktidar ve muhalefet partileri, mutlaka bir anayasa üzerinde mutabık kalmalılar" diye konuştu.
    
     -"Bütün sorunların çözümü, barış süreciyle başlayacaktır"-
    
     Üye Mahmut Arslan da bölgede yaptıkları ziyarette, bu sürecin barışçıl bir anlayışla çözülmemesi durumunda yarının bugünden daha sıkıntılı olacağını gördüklerini belirtti.
     Sorunun çözümü konusunda geleceğe dair umutları olduğunu aktaran Arslan, insanların ölmediği, kurşunların sıkılmadığı, çatışmaların olmadığı bu sürecin sürdürülebilmesinin, Türkiyenin bütün sorunları için anahtar işlevi göreceğini ifade ederek, "Bütün sorunların çözümü, barış süreciyle başlayacaktır" dedi.
     Üye Mehmet Uçum ise akil insanların ortak mesajının barış ve birlik olduğunu söyledi. Sorunların kaynağının dışlayıcı, baskıcı devlet olduğunu öne süren Uçum, devletin toplumla barıştığını ifade etti.
     Grup Başkanı Can Paker de "Barış sürecinin başarıyla sonuçlanması, Türkiye için ilk etapta ekonomik olarak bir sıçrama noktasıdır. Daha barış sürecinin adı konulduğunda, dünyada Türkiyeyi değerlendiren kuruluşlar, Türkiyenin notunu yükseltti" diye konuştu.
     Öte yandan, Pakerin konuşması sırasında salondaki bir grup, Akil İnsanlar Heyetine tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER