Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Genel Sekreteri İpek: -"Terör, bu ülkenin başından defolup gidecek. İnşallah bunu başarmak AK Parti kadrolarına nasip olacaktır"


BARTIN (A.A) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Terör, bu ülkenin başından defolup gidecek. İnşallah bunu başarmak AK Parti kadrolarına nasip olacaktır" dedi.
     Partisinin Bartın İl Başkanlığınca düzenlenen teşkilat içi eğitim toplantısında konuşan İpek, çözüm sürecine desteğin şu anda yüzde 58den, yüzde 68e çıktığını söyledi.
     İpek, çözüm sürecinin bir şekilde sonuçlandırılması ve terör belasını ülkeden defetme zorunluluğunun bulunduğunu dile getirerek, "Öyle al gülüm, ver gülüm diye bir şey yok. Terör, terör örgütü mensupları ülkeyi terk edecek, varsa talepleri bir siyasi partileri var, demokratik usullerle haklarını ileri sürecekler. Terör, bu ülkenin başından defolup gidecek. İnşallah bunu başarmak AK Parti kadrolarına nasip olacaktır" şeklinde konuştu.
     Diğer partilerin de büyük bir sınavdan geçtiğini anlatan İpek, şunları kaydetti:
     "Esasen terörle PKKyla ilgili AK Parti kurulmadan önce çok önemli raporları CHP hazırlamıştı ama AK Partinin terörü sonlandıracağını anladıkları andan itibaren biz bu işe karışmıyoruz dediler. Sonra büyük bir baskıyla karşılaştılar. Karışmazsan yoksun, ana muhalefet değilsin demektir. Tabi bunu fark ettiler ve 2 gün önce bir sürü şart açıkladılar. İnşallah çözüm sürecine destek verirler. Destek, iktidar ve muhalefetiyle ne kadar geniş tabanlı olursa başarı çok daha iyi olur. Onlar destek vermese bile milletimizin büyük bir çoğunluğu çözüm sürecine destek veriyor."
     İpek, en büyük desteğin Doğu ve Güneydoğudan geldiğini vurgulayarak, "İnşallah bu sorunu çözmek hepimize nasip olur. Anneler günü vesilesiyle bir daha söylüyorum, gözü yaşlı annelerin acısını dindirmek inşallah AK Parti kadrolarına nasip olur" dedi.
    
     -Anayasa çalışmaları-
    
     İpek, 2011 seçimlerine girdiklerinde, yeni bir anayasa taahhüt ettiklerini anlatarak, daha güçlü olmaları için yeni bir anayasa yapmaları gerekiğini söyledi.
     Kurucu idare yetkisinin parlamentoda olduğunu belirten İpek, "Parlamento, kurucu idare yetkisini anayasa yaparak kullanır. Uzlaşma komisyonu, parlamentonun bu yetkisini kullanmasını engelleyen bir komisyon haline dönüşmemelidir. Buna AK Parti olarak izin veremeyiz" ifadesini kullandı.
     Parti olarak milletten aldıkları yetkiyi kullanmaktan hiçbir zaman çekinmediklerini dile getiren İpek, CHP ve MHPyle anayasa yapamamaları halinde kendi anaysa tekliflerini parlamentoya sunacaklarını kaydetti.
     İpek, partilerinin iktidara geldiğinde, "bürokratik oligarşi" denilen mekanizmaların kurulu olduğunu anlatarak, bu sistemle ülkede son kararları Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve bürokrasinin verdiğini dile getirdi.
     Son anayasa değişiklikleriyle bürokratik oligarşinin önemli ayaklarının kırıldığını ifade eden İpek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Şimdi anayasa değişikliği ile inşallah geri kalan kısmı da düzelecek. Ülkeyi yönetirken, demokrasi standartları öyle bir noktaya ulaşmalı ki ülkeyi milletin seçtikleri yönetmeli, son hassas kararı, milletin seçtikleri verebilmeli. Bütün mücadelemiz bunun içindi ve bununla ilgili çok önemli aşamalar, mesafeler kaydettik. Bugün anayasa değişikliğine, başkanlık sistemine direnenlerin en önemli kısmı, AK Parti ile sona ermeye başlayan bürokratik oligarşinin ayaklarının hala devam etmesini isteyenlerdir ama inşallah buna izin vermeyeceğiz."
     AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat mensuplarının katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER