Çözüm süreci

Çözüm süreci -YÖK Başkanı Çetinsaya: -"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürece üniversitelerin de katkı sağlamasını istiyoruz" -"Üniversiteleri toplumun sorunlarına eğilen, toplumun sorunlarını çözme yolunda çaba gösteren


NEVŞEHİR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, çözüm süreci ile ilgili olarak, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürece üniversitelerin de katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.
     Çetinsaya, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesindeki Kapadokya Meslek Yüksekokulunun 2012-2013 dönemi mezuniyet törenine katılmak için geldiği beldede, üniversitenin birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Daha sonra mezuniyet töreninin yapılacağı alana geçen Çetinsaya, törende bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi.
     Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetinsaya, üniversitelerin bir diğer fonksiyonun da topluma hizmet olduğunu, bunun üniversite-iş dünyası işbirliği ya da üniversite-kamu işbirliği olarak da algılanabileceğini söyledi.
     Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu sürece üniversitelerin de katkı sağlamasını istediklerini ifade eden Çetinsaya, şunları kaydetti:
     "Üniversiteleri toplumun sorunlarına eğilen, toplumun sorunlarını çözme yolunda çaba gösteren ve o çözümlerin bir parçası olarak da algılayabiliriz. Bu bağlamda ben 5 Nisanda Elazığda Fırat Üniversitesinde bir yolculuk başlattım ve teker teker üniversitelerimizi gezerek, bölgelerimize giderek, orada rektörlerimizle, öğretim üyeleriyle, öğrencilerle toplantılar yaparak, üniversitelerimiz bu sürece nasıl katkıda bulunur, nasıl bir parçası olur, Türkiyenin yarınları için neler yapabilir düşüncesi etrafında toplantılar yapıyorum. Umarım bu girişimlerimiz hayırlı olur. Türkiyemiz için bu süreç hayırlı olur."
    
     -Üniversitelere ziyaret-
    
     Geçtiğimiz günlerde Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde toplantılar yaptığını anımsatan Çetinsaya, "Önümüzdeki Pazartesiden itibaren Doğu ve Güneydoğudaki üniversitelerimize birer günlük ziyaretler yapacağım. Batmanla başlıyorum, ertesi gün Siirt, Şırnak, Hakkari, Cuma günü de Diyarbakırda birinci turu bitireceğim. Daha sonra ikinci turda Haziran aynın ilk haftası Vandan başlayarak, şehirlerimizi ziyaret edeceğim. Bu bakımdan bu projeye katılan destek verenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Çetinsaya, dün Muğlada gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurulda bütün kurul adına çağrıda bulunarak, üniversitelerin çözüm sürecine olan pozitif katkılarını anlattığını kaydetti.
    
     -Meslek yüksekokulları Türkiyede çok önemli bir fonksiyonu icra ediyorlar-
    
     Çetinsaya, Mustafapaşadaki mezuniyet törenine özel olarak gelmek istediğini, meslek yüksekokullarının Türkiyede çok önemli bir fonksiyonu icra ettikleri ve çok önemli bir boşluğu doldurduklarını söyledi.
     Türkiyenin mesleki teknik eğitim anlamında belli becerilerle donatılmış ve istihdam odaklı yetiştirilmiş mezunlara ihtiyacı olduğuna vurgulayan Çetinsaya, şöyle devam etti:
     O bakımdan bizim devlet üniversitelerimizdeki okullarımızın tecrübesi çok önemli. Ayrıca bugün mezuniyet töreni için geldiğimiz vakıf meslek yüksekokulu temelli okullar çok önemli. Biraz önce okulu gezdik sınıfları derslikleri, laboratuvarları gördük. Gerçekten çok etkileyici, benimle birlikte diğer misafirler de etkinlendi. Bir kere buranın doğası, tabiatı, tarihi ve bunun eğitimle bütünleşmesi gerçekten gurur verici. Umuyorum ki bu okul ve bunun gibi okullar başarıyla devam edecek.
     Aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğini burada yakinen gördüm, neredeyse bütün okul, bütün bölümler sanayiyle iş birliği içerisinde. sanayinin ihtiyaçlarıyla ve sanayiden yönlendirmelerle öğrencilerini okutuyorlar ve öğrenciler de zaten hemen çıkar çıkmaz iş garantili olarak mezun oluyorlar.
     Kapadokya Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine Çetinsayanın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER