Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Bilgin: -"Türkiye, kanlı sayfayı kapatarak kendi halkıyla yeniden kucaklaşan bir süreci başlatıyor" -Grup Üyesi Gündoğdu: -"Artık can güvenliği sorunun


SAMSUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye, kanlı sayfayı kapatarak kendi halkıyla yeniden kucaklaşan bir süreci başlatıyor" dedi.
     Bilgin, Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu ile Samsunun Çarşamba ilçesindeki bir restoranda, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
     Burada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, terör örgütünün son 2 yılda silahlı mücadelede başarılı olamayacağını gördüğünü belirterek, "Türkiye, teröre karşı acemi erlerden oluşan birliklerle değil, profesyonel bir yapıyla, istihbarat gücüyle desteklenmiş bir sivil iradeyle mücadeleyi yeniden yapılandırmış ve son 2 yılda önemli adımlar atmıştır. Son 1 yılda bin 700den fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir" diye konuştu.
     "Türkiye terör örgütütasfiye ediyor" diyen Bilgin, şunları söyledi:
     "Türkiye, kanlı sayfayı kapatarak kendi halkıyla yeniden kucaklaşan bir süreci başlatıyor. Terör örgütü, silahla ve zulümle kurduğu baskı yapma imkanını bugün artık kullanamaz hale gelmiştir. Bizim çözüm süreci dediğimiz şey aslında terör örgütünün tasfiyesidir. Bundan sonra ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Bizim bin yıldır bu topraklarda neslimiz yaşıyor. Bundan sonra bin yıllık birlik içinde yaşamayı tekrar canlandıracağız. Türkiye artık bölgesinde güçlü bir ülkedir."
    
     -"Başarılı olursak bu millet kazanacak"-
    
     Grup Üyesi Gündoğdu ise her ilde şehit yakınları ile konuştuklarını belirterek, "Bu acıyı yaşayanlar bu kanın akmasını istemediklerini söylüyorlar ve bunu durdurun diyorlar. Acıyı yaşayanlar acının durmasını isterken, acıyı yaşamayanlar bunun siyasetini yapıyorlar ancak bir çözüm önerisi sunmuyorlar" dedi.
     Gündoğdu, şunları kaydetti:
     "Bu sorun çözülürse millet olarak kar edeceğiz, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle ve kuzeyiyle eşitleneceğiz. Artık can güvenliği sorununun olmadığı, dar gelirlinin alım gücünün artırılacağı bir iklimi önemsiyoruz. Başarılı olursak bu millet kazanacak, başarısız olursak silah tüccarları, kamu siyasetinden geçinenler karlı çıkmaya devam edecekler. Onların karı, milletin zararıdır."
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER