Çözüm süreci

Çözüm süreci -Yazar Füruzan: "Sanat her zaman en büyük çözümcüdür. Sonuçları onda görürüz" -"Çok iyi yazarları, dünya tarihini, sosyolojiyi, ekonomiyi bunların hepsini okumak gerekiyor. Çünkü bulunduğunuz çağı öyle kavrayabiliy


ERZURUM (A.A) - Yazar Füruzan, çözüm sürecine ilişkin, "Sanat her zaman en büyük çözümcüdür. Sonuçları onda görürüz" dedi.
     Uluslararası Dadaş Film Festivali için Erzuruma gelen Füruzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatta hedeflerin önceden tayin edilmediğini, aniden belirlendiğini söyledi.
     Sanat ve kültürün önemini vurgulayan Füruzan, bütün kentlerde sanata yönelik etkinliklerin düzenlenmesi ve bilim adamlarıyla sanatçıların buluşturularak, beyin fırtınası yapılması gerektiğini belirtti.
     Sinema, sanat ve kültürün tartışılmasını öneren Füruzan, "Zihin açıcı etkinlikler yapmak lazım. İleriye ait projeler olabilir. Tartışma ortamları oluşturulmalı. Çünkü hayatta her şey tartışılabilir" diye konuştu.
    
     -"Bilgi en büyük güçtür"-
    
     Okumanın önemine de değinen Füruzan, şunları kaydetti:
     "Çok yetkin yazarları okudum ve onlar bana okul görevi gördüler. Yazmaya oturduğunuz zaman hocalarınız iyiyse yazdığınız şeyi denetleyebiliyorsunuz. Okurken çeşitli unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Önce bilgili olmanız lazım. Dikkat bilgiden geliyor. Okumaya sonradan değil, önceden başlanması gerekiyor. Çok iyi yazarları, dünya tarihini, sosyolojiyi, ekonomiyi bunların hepsini okumak gerekiyor. Çünkü bulunduğunuz çağı öyle kavrayabiliyorsunuz."
     Tek düzenle başarılı olunamayacağını belirten Füruzan, "Tek bir bakışla bir şeye bakamazsınız. Yani çok meraklı olmanız gerekiyor. Doğuyoruz, ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Onun için zamanı güzel dolduralım. Biz hangi zamanın insanıyız, bizden önce ne oldu, bizden sonra ne olabilir- Bunu sorup, zenginleştirmeliyiz. Bilgi en büyük güçtür. Bilgili insanlar çok şeyden korkmaz. Yani kendilerini denetlemeyi bilir" diye konuştu.
     Çözüm sürecine de değinen Füruzan, "Sanat her zaman en büyük çözümcüdür. Sonuçları onda görürüz. Tabii şu anda bile tartışılıyor. Muhakkak bir şeyler yapıldı, çeşitli konular işlendi" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER