Çözüm süreci

Çözüm süreci -ÖDP Eş Genel Başkanı Taş: Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır


TRABZON (A.A) - Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır dedi.
     Taş, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, partilerinin yıllardır bütün platformlarda Kürt sorununun çözümü için diyalog önerisinde bulunduğunu belirterek, hangi gerekçeyle olursa olsun görüşmelere yeniden başlanmış olmasının önemli olduğunu ifade etti.
     Bu süreçte mücadele verilmeden gerçek barışın sağlanamayacağını savunan Taş, şöyle devam etti:
     Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır. Barış yalnızca yukarıdan sürdürülecek görüşmeler ve varılacak mutabakatla sağlanamaz. Türklerin ve Kürtlerin bir arada yaşam zeminlerini güçlendirecek adımlar atılmadan, yani toplumsal barış için mücadele edilmeden gerçek barış mümkün olmaz. Bu yüzden Trabzondan Diyarbakıra, İzmirden Mardine, Edirneden Siirte halklar arasında barış köprüsünü kuracak bir barış dili ve siyasetine ihtiyaç var. Barış ancak memleketimizin her yerinde elini kolunu sallayarak özgürce dolaşabildiği zaman gerçekleşecektir.
     Halkın tüm kesiminin sürece katılımının sağlanması gerektiğini ifade eden Taş, Dünya deneyimleri de dikkate alınarak bir silahsızlandırma programı belirlenmeli, herkesi kapsayacak bir genel af ilan edilmelidir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER