Çözüm süreci

Çözüm süreci -DÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: Türkiye coğrafyasında yaşayan herkes birbirini kucaklamaya hazır


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Türkiye coğrafyasında yaşayan herkes birbirini kucaklamaya hazır. Bir takım sıkıntıları aşarsa inanıyorum ki dünyanın 20-30 yıl sonra en büyük gücü Türkiye olacak dedi.
     Prof. Dr. Hatipoğlu, Diyarbakır Valiliğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa katılmak üzere geldiği Diyarbakırda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin daha güzel günler hak ettiğini, dünyadaki tüm Müslümanların gözünün ülkemizde olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Hatipoğlu, gözü müspet anlamda Türkiyede olanları ümitlendirmek, gözü menfi anlamda Türkiyede olanların da hayal kırıklığına uğratılması gerektiğine dikkati çekerek, Birkaç gün önce Makedonya ve Kosovayı ziyaret ettim. Tüm dünyanın gözü aslında ülkemizde. Oradaki tüm Müslüman kardeşlerimiz, Osmanlının oradaki evlatları buraya bakıyor. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkes birbirini kucaklamaya hazır. Bir takım sıkıntıları aşarsa inanıyorum ki dünyanın 20-30 yıl sonra en büyük gücü Türkiye olacak. Buna katkıda bulunmamız gerekir. Kimi bu süreçte yazarak, çizerek, kimi yaraları sararak, kimi dua ederek vatanın bu güzel beraberliğini hiç zedeletmeden yapılması gereken ne varsa yapmalıdır dedi.
     Kadınlar, çocuklarına Allahı, peygamberi, kitabı, merhameti ve affedicilik gibi duyguları öğretebilirse zaten içimizi yakan olayların hiçbiri olmayacaktır diyen Hatipoğlu, dünyanın paylaşılabilir olduğunu belirtti.
     Öte yandan, Prof. Dr. Hatipoğlunun konferans vereceği bin 500 kişilik salona 2 bin 500 kadın gelince izdiham yaşandı.
     Hatipoğlu kadınlara, İslamiyette kadının ve annelerin önemi konusunda bilgi verdi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan-Cihan Eser
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER