Çözüm süreci

Çözüm süreci -Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Terörü besleyen finansman kaynakları ve silahlanma yollarını bertaraf etmeden terörü durduracağınızı zannetmek zaman kaybından başka işe yaramaz (Fotoğraflı-Görüntül


ANTALYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,Terörü besleyen finansman kaynakları ve silahlanma yollarını bertaraf etmeden terörü durduracağınızı zannetmek, zaman kaybından başka işe yaramaz dedi.
     Kamalak, partisinin Manavgattaki bir otelde düzenlediği Teşkilat İçi Eğitim Semineri öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün önlenmesi, kanın durdurulması için temel sorunlara inmek gerektiği kaydetti.
     Öncelikle terörü besleyen sebeplerin bilinmesi ve ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Kamalak, İmralıdan barış çıkmaz. İmralı ile görüşmek suretiyle terör önlenemez, kan durdurulamaz ifadelerini kullandı.
     Terörün finansman kaynaklarını da kapatmak gerektiğini vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti.
     Teröristlere silah imkanı sağlayan yolları ve ülkeleri tespit edip, ilişkileri gözden geçirmek lazım. Bölgeye iktisadi destek sağlamak lazım. Terörü besleyen finansman kaynakları ve silahlanma yollarını bertaraf etmeden terörü durduracağınızı zannetmek, zaman kaybından başka işe yaramaz. Bölge insanlarının seçtiği BDP, Meclistedir. Ama Hükümetimiz BDPli milletvekillerini, terör örgütünün uzantısı diye muhatap kabul etmiyor. Öbür taraftan 30 bin insanın katili diye suçlanıp, ömür boyu hapse mahkum edilen Öcalanı resmi muhatap alıyor. Hükümet yetkileri Biz görüşmüyoruz, devlet görüşüyor diyorlar. Siz kimsiniz, devlet kim- Anlayacağınız bu görüşmeler sonucunda terör önlenemez. Bu görüşmelerden çıksa çıksa terör örgütünün meşrulaştırılması çıkar.
    
     -2B arazileri-
    
     Mustafa Kamalak, 2B konusundaki bir soru üzerine, tasarı Meclise geldiği zaman uyarılarda bulunduklarını anlattı.
     2B düzenlemeleriyle ilgili, Bu bir gasp kanunudur. Fakir fukaranın ellerinden arazileri, gecekonduları almayı amaçlayan bir kanundur diyen Kamalak, hükümet yetkililerinin, arazilerin devlete ait olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlattı.
     Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu ülkenin her tarafı devletindir. Ama devlet de milletindir. Hukuk devleti olması nedeniyle devlet milletin de haklarını korumak zorundadır. Millet olmadan devlet olur mu- Dededen toruna, hatta torunun torununa intikal eden 50 yıllık, 60 yıllık, 80, 100 yıllık 2B arazileri var. Devlet, adam öldürme ile ilgili belli bir zaman aşımı kuralını uyguluyor. Burada da toplumsal dengeyi muhafaza edebilmek için böyle bir zaman aşımı uygulanabilir. Aksi takdirde bu araziler el değiştirecek. Dededen toruna geçen bu araziler, başkalarına geçecek. 2B konusunda yeniden düzenleme yapılmak zorundadır.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER