Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Diyarbakırda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi


DİYARBAKIR (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Diyarbakırda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, bir otelde düzenlenen yemekli toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Murat İzol ve Ceylan Önkolun ailesinin yanı sıra eşini, çocuklarını şiddet ve çatışma ortamında kaybetmiş birkaç anneyle bir araya geldiklerini söyledi.
     Yarın da AK Parti, CHP ve BDP ilçe teşkilatları ile Sur Belediyesince oluşturulan Kırklar Meclisini ziyaret edeceklerini bildiren Ensaroğlu, "Kürtler başta olmak üzere bölge insanının nabzını tutmak, onların taleplerini, beklentilerini varsa endişelerini dinleyip hem diğer bölgelere yönelik çalışan komisyonlara hem de ara raporlarla ve hazırlayacağımız nihai raporla da karar alıcılarına iletmek amacındayız. Tabi bu çerçevede en çok önemsediğimiz toplantılar bu toplantılar" dedi.
     Ensaroğlu, gelecek hafta da Mardin ve Şırnaka gideceklerini kaydetti.
     Heyette yer alan Etyen Mahçupyan ise herkesin barış ve çözüm sürecinden bahsettiğini, haklı olarak bir tür sabırsızlık bulunduğunu belirterek, "Akil insanlar denen gruplar hakikaten akil bir şey yapacaklarsa, bu biraz da sizin sayenizde, düşünmeyi öğrenerek sizinle düşünerek yapabileceği şeyler olacak. Güneydoğuda ne oluyor, niye öyle oluyor, Türkiyede ne oluyor, niye öyle oluyor- gibi yaklaşırsanız o zaman bizim de buradan alıp götüreceğimiz şeyler çok daha anlamlı olur, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
     Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER