Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil Adamlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Paker: -"Hiçbir ödün vermiyoruz. Türkiyede yaşayan herkese, Kürtüne, Türküne, Alevisine, Lazına insanlık hakkı veriyoruz"


ELAZIĞ (A.A) - Akil Adamlar Doğu Anadolu Heyeti Başkanı Can Peker, "Hiçbir ödün vermiyoruz. Türkiyede yaşayan herkese, Kürtüne, Türküne, Alevisine, Lazına insanlık hakkı veriyoruz" dedi.
     Paker ile heyette bulunan Sibel Eraslan, Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, Harputta bulunan tarihi Sara Hatun Camisini gezdi. Heyettekiler, Cuma namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti, onların çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
     Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Paker, Elazığda yaptıkları görüşmelerde kendilerine "sulh ahkamın seyridir" cümlesinin kurulduğunu ve çalışmaları için bundan daha güzel bir sloganın olmayacağını kaydetti.
     Barışın önemini vurgulayan Paker, "Bir daha herkese sesleniyorum. Barış yapıyoruz ama ne ödün veriyoruz- Hiçbir ödün vermiyoruz. Türkiyede yaşayan herkese, Kürtüne, Türküne, Alevisine, Lazına insanlık hakkı veriyoruz. İnsan haklarını vereceğiz. İnsan haklarını verdiğimiz zaman zaten barış olur. Daha önce olmayan insan haklarını veriyoruz. Hiç kimseye bir şey vermiyoruz, biz herkese insan haklarını veriyoruz" diye konuştu.
     Bir gazetecinin "Sizi eleştirenlere neler diyeceksiniz-" sorusu üzerine Paker, neden eleştirildiklerini anlamadıklarını belirtti. Paker, "Sadece eleştiriyorlar. Neyi yanlış yaptığımızı söylemiyorlar. Buna siyasi partilerin genel başkanları da dahil. Bu bir halkla ilişkiler çalışmasıdır deniyor. Bunu kabul etmiyoruz. Halkla ilişkiler çalışmasından çok daha derin boyutları var ama farz edelim halkla ilişkiler çalışması, neyle ilgili yapıyoruz- Barışla ilgili halkla ilişkiler çalışması yapıyoruz. Çok mu kötü bir şey yapıyoruz-" ifadelerini kullandı.
     Abdurrahman Kurt da, Pakerin konuşmasının ardından, "Aylarca gelmeyen cenazeler en büyük karımız" dedi.
    
     -"Anadolunun gözünden meseleye bakılmalıdır"-
    
     Heyet üyesi Mehmet Uçum ise yaptıkları çalışmalar sonrası toplumsal iradelerin barıştan yana olduklarını gördüklerini aktararak, "Aktörler bunu dikkate almak zorunda. Ankaradaki aktörler kendi kurdukları dünya içerisinde meseleye bakıyorlar. Oysa Anadolunun gözünde bu meseleye bakmalılar. Biz bunu çok net gördük. Anadolu insanı duygusuyla, gönlüyle, aklıyla sürecin yanındadır" diye konuştu.
     Sibel Eraslan da ziyaretler sırasında kullanılan "sulh ahkamın seyridir" ifadesini selametin mimarı olan bir cümle şeklinde niteleyerek, aklın en güzelinin barışmak olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER