Çözüm süreci

Çözüm süreci -Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil: -"Bu topraklarda 1071den beri beraber yaşıyoruz, Türkiyedeki bütün insanları kardeş kabul ediyoruz"


DENİZLİ (A.A) - Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Bu topraklarda 1071den beri beraber yaşıyoruz, Türkiyedeki bütün insanları kardeş kabul ediyoruz" dedi.
     Pakdil, AK Parti Denizli İl Başkanlığınca EGS Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Çözüm Süreci" Konferansında yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasını işgal etmek isteyenlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı sonunda Türkiyenin kurulduğunu belirtti.
     Birilerinin Türkiyeyi bölüp parçalamak için ellerinden gelen imkanı kullandığını ve kullanmaya devam edeceğini aktaran Pakdil, ancak Türkiyenin yeni ufuklara doğru yol aldığını söyledi.
     "Bu topraklarda 1071den beri beraber yaşıyoruz, Türkiyedeki bütün insanları kardeş kabul ediyoruz" diyen Pakdil, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Ayrımız gayrımız yok. Kız almışız vermişiz, beraber yaşamışız. Çanakkalede, Sarıkamışta aynı dava uğruna savaşmışız. Biz birbirimizden ayrılamayız. Kürt kardeşlerimiz ile 1984ü esas alırsak 29-30 yıllık bir tarihimiz yok. Biz binlerce yıl bu coğrafyada hep beraber yaşadık, bundan sonra da beraber yaşayacağız."
     Pakdil, çözüm süreciyle yapılan ve sonuçları açıklanan araştırmaya katılanlaran yüzde 95inin "Beraber yaşama taraftarı olduğuna dikkati çekerek, "Bu milletin dünyaya söyleyecek sözü var. Bugün artık insanlık yeni bir arayışın içerisine girmiş, bir hakikati arıyor. Bu insanlığın aradığı hakikat, bizim kutsal değerlerimizdedir. O hakikat, haklının güçlü olduğu hakikatidir. Biz, bu adaletin bütün dünyada yaşanmasını istiyoruz" diye konuştu.
     Türkiyenin bir devin uyanışı gibi topyekun ayağa kalktığını dile getiren Pakdil, bu coğrafyada hep beraber bir medeniyetin yeniden inşa edileceğini ifade etti.
     Pakdil, dünyanın her tarafına yardım elini uzatan Türkiyeye, evindeki kardeşliği temin edememesinin yakışmayacağını belirterek, "Bu huzursuzluğu gidermek mecburiyetindeyiz. Türkiyenin başına bela edilen terör, içerideki üç beş insanın veya örgütün işi değil. Bu, çok büyük destekli bir proje. Ayağımızdaki prangaları çözmemizi istemiyorlar. Siz dünya devletleriyle bir yarışa girmişsiniz ama ayağınızdaki prangalarla ne kadar koşabilirsiniz- O zaman bu prangaları çözüp atmak mecburiyetimiz var. Bunların hepsini atacağız" şeklinde konuştu.
     Konferansa, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER