Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Başkanı Erdem: -"İzmirde çözüm sürecine beklentimden çok fazla destek olduğunu gördüm"


İZMİR (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, "İzmirde çözüm sürecine beklentimden çok fazla destek olduğunu gördüm" dedi.
     Heyetin, Kemalpaşa ilçesindeki temaslarını tamamlayıp havaalanına hareketi öncesi gazetecilere açıklama yapan Erdem, iki gün boyunca süreç konusunda farklı görüşleri, destek ve eleştirileri dinlediklerini belirtti.
     Heyettekilerin 20 gün sonra tekrar buluşmak üzere program yaptığını ifade eden Erdem, "İzmirde çözüm sürecine beklentimden çok fazla destek olduğunu gördüm. Aslında İzmir ve Ege Bölgesinde yüzde 60ın üzerine çıkacağını zannediyordum ama burada daha fazla bir ilgi ve destek gördüm" diye konuştu.
     Bir araya geldikleri kişiler arasında değişik fikirde olanların bulunduğunu, bunların endişelerini gidermeye çalıştıklarını aktaran Erdem, şöyle devam etti:
     "Bazı endişeleri var, bunları cevapladığınız zaman tatmin oluyorlar. İyi bir başlangıç oldu bizim için. Onların fikirlerini topluyoruz. Bir iki yere gittik, gözlemimiz yanlış ya da eksik olabilir. İzmire tekrar geleceğiz. İş adamlarına söyledik. Dün akşam gelemediler. 20 gün sonra geleceğimizi söyledik. Yalnız İzmir değil ilçeleri de var. Denizli, Muğla, Afyon, Manisada... Bunların hepsini dolaşmaya çalışıyoruz, bu hafta başında tekrar programlayacağız."
     Bir gazetecinin "İzmirden mutsuz ayrılmıyorsunuz yani" sözleri üzerine Erdem, şu cevabı verdi:
     "Tam tersine. Beni korkutmak isteyenlerden dolayı farklı düşünüyordum. Bir arkadaşa söylemiştim yazmış gazetede. Beni biraz abartarak, iyimser olduğumu ima ederek yazmış yüzde 60 meselemi. Şu anda bana sormuş olsa ben daha fazla olduğunu söylerim."
     Çözüm sürecinde çok iyi bir yolda olduklarını, sonuca varma konusunda şüpheleri bulunmadığını ifade eden Erdem, "Şunu gördüğümüzü sanıyorum Cumhuriyet Halk Partisine, MHPye oy vermekle çözüm sürecini desteklemek arasında çok ciddi bir fark var. Bunu televizyonlar karşısında söylemekten mutluyum. Oy verme eğilimi ile çözüm sürecini desteklemek arasında herhangi bir bağ yok. Hiç yok demek istemiyorum var ama çok az var. Bir otelde garsonla konuştuğunuz zaman bile bazı şeyleri öğrenebiliyorsunuz. İzmirde çok kimseyle konuştuk az değil. Endişeleri karşı görüşlerini söylediler. Bunları dinledim. İzmirdeki destek benim tahminim olan yüzde 60dan çok daha yüksekti. Bunu süreç içinde göreceksiniz.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER