Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hakyemez: "Düzceden başladık, umduğumuzun üzerinde olumlu ve yapıcı bir toplantı yaptık"


DÜZCE (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, temaslarına Düzceden başladıklarını belirterek, umduklarının üzerinde olumlu ve yapıcı bir toplantı yaptıklarını söyledi.
     Düzcede temaslarda bulunan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Düzce Valisi Adnan Yılmazı ziyaret etti.
     Hakyemez, hükümetin 30 yıldır kanayan yaraya el attığını belirterek, Bu sürecin halka anlatılması, halkın da istek ve taleplerinin dinlenmesi gerekiyordu. Bize akil adamlar deniyor ancak biz diyalog grubu olduğumuzu söylüyoruz, halkın endişelerini hükümete rapor edeceğiz diye konuştu.
     Düzcenin 22 farklı dilin konuşulduğu tek il olduğuna dikkati çeken Hakyemez, Bu yüzden Düzceden başladık, umduğumuzun üzerinde olumlu ve yapıcı bir toplantı yaptık" dedi.
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise Düzcenin yüksek kültürlerin buluştuğu köprü niteliğinde olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     "Biz, sevincimizi, üzüntümüzü birlikte yaşar, paylaşırız. Bu yüzden ilk olarak Düzceden başlamanız çok güzel olmuş. Sizler tohum ekeceksiniz, çınar olacak. Türkiyenin, dünyanın ilk 10 ekonomisinin içinde olması sizin gayret ve çabanızla olacaktır. Düzcenin de bunda elbette payı olacaktır. Bizleri onurlandırdınız.
     Hakyemez ve heyet üyesi Bendevi Palandöken, ziyaretin ardından valilik şeref defterini imzaladı.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER