Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, şehit ailesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti -Şehit annesi Meryem Faydacı: "Biz yaşadık başkası yaşamasın, ülkem


KAYSERİ (A.A) - Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, şehit ailesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.
     Ahmet Taşgetiren, Vahap Coşkun, Erol Göka ve Mustafa Kumlu ilk olarak 2006 yılında Bingölün Genç ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Kazım Faydacının ailesini ziyaret etti.
     Heyet Başkanı Taşgetiren, ziyarette anne Meryem Faydacının elini öperken, Mustafa Kumlu şehit annesine çiçek verdi.
     Yaşanan acıya dayanmanın kolay olmadığını belirten Taşgetiren, "Her şehit haberi duyduğumuzda biz de evde ailecek ağlıyorduk. İnşallah yaşanan acılar son bulsun" dedi.
     Anne Meryem Faydacı, "Biz yaşadık başkası yaşamasın, ülkemizde birlik, dirlik olsun. Allah bize de sabır versin. Biz yaşadık dert sahibi olduk. Kanser hastası oldum" diye konuştu.
     Baba Yaşar Faydacı ise geç kalınmış bir süreç olduğunu belirterek, "Bu sorunu çözüme kavuşturmak için geç bile klındı. Önceden olması gerekiyordu. Artık böyle acılar yaşanmasın" şeklinde konuştu.
     Heyettekiler daha sonra Kiçikapı Mahallesinde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesini ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle görüştü.
     Ahmet Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
     "Toprağa verdiğimiz şehit olmasaydı, keşke memleketimiz bunları yaşamasaydı. Ama oldu bir kere. Şimdi bunun içinden çıkmak lazım. Bu bir girdaptır, bunun içinden çıkmak gerek. Bize de insanların duygularını imarda katkınız olsun dediler, yollara düştük. Evlerimize gerçekten ateş düştü, annelerimizin acısını tarif etme imkanımız yok. Ama biz bu ekip, bu acıları kendi acılarımız olarak telakki ettik. Memleketimize huzur gelsin, gerçekten çok sürdü."
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da çözüm sürecine şehit aileleri ve gaziler olarak destek vermediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER