Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, kanaat önderlerinden Selahaddin Seydaoğulları ile görüştü


MARDİN (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Mardinde kanaat önderlerinden Selahaddin Seydaoğulları ile görüştü.
     Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu ile Mehmet Emin Ekmen, Fazıl Hüsnü Erdem ve Ahmet Faruk Ünsal, Kızıltepe ilçesindeki Şeyh Seyid Abdulrezzak El Haleli Medresesinde bölgenin kanaat önderlerinden Selahaddin Seydaoğullarını ziyaret etti.
     Ensaroğlu, burada yaptığı konuşmada, yöredeki ulema ve alimlerin birleştirici ve bütünleştirici özelliği olduğunu belirterek, "Halkımızın sözüne itibar ettiği güven duyduğu yerel kanaat önderlerinin, ulemanın düşünceleri ve tavsiyeleri bizim için önemlidir. Bu açıdan ziyaret etmek ve görüşlerini almak istedik" diye konuştu.
     Seydaoğulları da hazırladıkları 15 maddelik yazılı öneriyi, okunduktan sonra heyete sunarak, "Allah barışı sağlam bir şekilde sonuna kadar müyesser eylesin. Bazı şeyleri maddeler halinde sunmak istedik" dedi.
     Heyet Başkanı Ensaroğlu ise ilk kez yazılı öneri aldıklarını ifade ederek, "Önceden planlanan bir şey değil. Yazılı verilmesi benim için sürpriz oldu. Hem demokratikleşmeyle hem toplumsal çeşitli sorunlarla hem dini hayatla ilgili insan hak ve özgürlükleriyle ilgili çeşitli alanlara değinen talepler ve uyarılar var" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Sincar / İbrahim Yakut / Behçet Güngör
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER