Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyetinde yer alan Hatemi, terör örgütüne katılan çocuklarını çatışmalarda kaybeden 6 kadınla görüştü -Kezban Hatemi: Buradaki anneler ellerini uzatıyorlar. Bu eller boş


MARDİN (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyetinde yer alan Kezban Hatemi, terör örgütüne katılan çocuklarını çatışmalarda kaybeden 6 kadınla görüştü.
     Hatemi, Hilton Garden İnn Otelde çocuklarını çatışmalarda kaybeden kadınların sorunlarını ve çözüm sürecine yönelik önerilerini dinledi.
     Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hatemi, annelerin mesajlarının çok önemli olduğunu söyledi. Bütün kadınların acılarını paylaştığını kaydeden Hatemi, şöyle devam etti:
     "Bir annemiz, okuduğu şiir nedeniyle cezaevine giren Başbakan Erdoğan için günlerce ağlamış. Bir anne de dağda ölen oğlunun Yılmaz Erdoğanı çok sevdiğini söyledi. Kanın akmasının hiç kimseye bir faydası yok. Acılar ortak. Acılar ve dertler paylaştıkça azalır. Buradaki anneler bu acıları dertleri paylaşmaya hazır. Buradaki anneler ellerini uzatıyorlar. Bu eller boş kalmasın.
     Şehit annelerimizin acısı da bizim acımız. O evlatlar nasıl yetiştiriliyor, ne umutlar ile geleceğe hazırlanıyor. Barış işte bu anneler için önemli. Hep birlikte kucak açalım."
     Toplantıya katılan Cemile Poyraz da matematik öğretmeni olan oğlu Lokman Poyrazın 21 yaşındayken terör örgütüne katıldığını belirterek, 28 yaşında ise oğlunu dağda kaybettiğini söyledi.
     Bütün asker annelerinin acılarını da paylaştığını kaydeden Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Ben bütün asker annelerine sesleniyorum. Onlara selamlarımı gönderiyorum. Onların acısı da bizim acımızdır çünkü gözyaşının rengi yok. Hepimiz o acıyı yaşıyoruz. Ne imkanlar ile o çocuklarımızı büyüttük ama o çocuklarımız genç yaşta ölüyorlar. Ben bütün gençler için ağlıyorum. Asker annelerinin de barışa katkı sunmalarını istiyorum. Artık yeter. Biz barışı haykırıyoruz. Ölümler görmek istemiyoruz."
    
     Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER