Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Başkanı Arıboğan: "Birtakım bilinmezliklerden kaynaklanan endişeler var. Bunları da siyaset makamlarına taşımak bizim vazifemiz"


KOCAELİ (A.A) - Yunus Emre Günaydın - Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Birtakım bilinmezliklerden kaynaklanan endişeler var. Bunları da siyaset makamlarına taşımak bizim vazifemiz" dedi.
     Arıboğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli ziyaretinde beklendiği ölçüde küçük protestolarla karşılaştıklarını, onun dışında verimli bir ziyaret olduğunu söyledi.
     Sanayi odası, baro, sivil toplum kuruluşları, kent konseyi ve medya mensuplarıyla bir araya geldiklerini belirten Arıboğan, Kocaelilerin güzel bir ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.
     Arıboğan, hep birlikte daha huzurlu bir ortam inşa edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, protestoları da demokratik haklarını kullanan gruplar olarak değerlendirdiklerini belirtti.
     Protestoların beklenmedik hadiseler olmadığını dile getiren Arıboğan, "Önümüzdeki dönemde de bu tür şeylerle karşılaşmamız son derece mümkün. Biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
    
     -"Yoğun destek, bize güç verdi"-
    
     Kocaelide buluştukları her kesimden büyük destek gördüklerini anlatan Arıboğan, şöyle devam etti:
     "Sürece endişeli yaklaşanların da çok haklı endişeleri var. Mesele barış sürecine dair ya da barış olmasına dair bir şey değil. Birtakım bilinmezliklerden kaynaklanan endişeler var. Bunları da siyaset makamlarına taşımak bizim vazifemiz. Birçoğunu, biz de paylaşıyoruz endişelerin. O açıdan son derece verimli oldu. Yoğun destek, bize güç verdi."
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER