Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -NÜ Senatosu: "(Akil İnsanlar Heyeti toplantısında) Birkaç öğretim elemanının görüş ve tepkisini ortaya koyma biçimi, NÜ mensuplarına yakışmayacak nitelikte olmuştur"


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi (NÜ) Senatosu, Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubunun üniversitelerindeki toplantısında, birkaç öğretim elemanının görüş ve tepkisini ortaya koyma biçiminin, NÜ mensuplarına yakışmayacak nitelikte olduğunu bildirdi.
     Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubunun, 22 Nisan Pazartesi akademik ve idari personelimizin yanında, öğrencilerimizinde katılımıyla gerçekleştirdikleri toplantıda ortaya çıkan ve arzu edilmeyen durum, NÜ mensuplarını derinden üzmüştür" denildi.
     Olayın medyaya yansıma biçiminin üzüntüleri artırdığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "Toplantıda, birkaç öğretim elemanının görüş ve tepkisini ortaya koyma biçimi, NÜ mensuplarına yakışmayacak nitelikte olmuştur. Demokratik hak kullanımı sınırını aşan bu davranış tarzı, hiçbir surette olağan karşılanamaz. Sadece birkaç öğretim elemanı ve öğrencinin, demokratik tartışma zeminini istismar eden provokatif davranışı ve tahammülsüzlükle sergilediği bağnaz bakış açısı ile üniversitemize yakışmayan münferit tavır ve yaklaşımı, bin 250 akademik ve idari personeli, 18 binden fazla öğrencisi bulunan üniversitemizi asla temsil etmemektedir."
    
     Muhabir: Murat Kaya - Betül Abbak
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER