Çözüm süreci

Çözüm süreci -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak"


ANTALYA (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak" dedi.
     Gündoğdu, Alanyada bir otelde basına kapalı yapılan Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına ara verildiği sırada, gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.
     Türkiyede dün, terör sorununun arkasında kimlerin bulunduğu, maliyeti gibi konuların, bugün ise çözümün konuşulduğunu belirten Gündoğdu, "Acıdan beslenenlerin, bir taraftan öldürerek, bir taraftan da şehitlik acısını istismar ederek geçim kaynağı edinenlerin oyuncağının elinden alınması" gerektiğini söyledi.
     Üniter yapı ve demokratikleşmeden taviz vermeden, kırmızı çizginin şehitler olduğu gerçeğini unutmadan, istikameti millet olan çözüm anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Gündoğdu, "PKK veya terörle mücadele bizim işimiz değil. Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak. Hükümetin, sivil toplumun, Meclisin eğitimde, kalkınmada, sanayide, hukukta, neler yapabileceğine yönelik çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Derdimiz bu milletin ateşini söndürmek, sorundan beslenenler değil, barışın beslenenleri olmayı sağlamaktır. Kim Türk kim Kürt gibi kafatasçılık yapanlara prim vermeden, duyguların esiri olmayan, aklı öne çıkaran bir anlayışla millete sözcülük yapalım dedik" diye konuştu.
     Gündoğdu, sorundan rant elde edenlerin sayısının az olduğunu ancak barış olduğunda, kardeşlik olduğunda topyekun milletin kazanacağını vurgulayarak, özel olarak Marmara bölgesinde, konfederasyonları bakımından da Türkiye genelinde sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.
     Gündoğdu, "BDPnin kendi akil insanlar heyetini oluşturmasına yönelik bilgiler geldiği, bununla ilgili düşüncelerinin ne olduğu" yönündeki soru üzerine şunları söyledi:
     "BDPnin böyle bir proje yapıp yapmadığını bilemem ama şunu çok iyi biliyorum. Başbakan bizi Dolmabahçeye davet ettiğinde isimlere baktım. Listede BDPye yakın isimler de var. Kendime bunlarla ne işim olur dedim ama genel olarak bu terör bitsin cümlesi kuruluyor. Açılımda her örgütün ve şahsın kendi değerlerine uygun çözüm önerisi geliştirmesi isteği vardı. 63 kişilik akil listesi, 75 milyonun sözcülüğünü yapıyor. Geçmişi çok da parlak olmayan, millet adına siyaset yapılması istenildiğinde belli mihrakları adres gösterenlerin böyle bir proje başlatması, süreci sulandırabilir endişem var. Bazen akıllı olmak, susmayı gerektirir."
     Süreçle ilgili değişik kesimlerin farklı görüşler dile getirdiğini anlatan Gündoğdu, "BDP tabanından ne aldık ki silah bırakıyoruz serzenişi, batıdan da ne verdik ki silah bırakıyorlar soruları var. Bunun yerine artık şehit anneleri gibi diğer annelerin de acı yaşamaması için çözümlü birleşme gereği bulunuyor. Bence bu projeyi sulandırmamak lazım. Bazen birilerinin konuşması değil susması daha hayırlı olur" dedi.
     Gündoğdu, sivil toplum kuruluşlarının işinin güvenlik olmadığına işaret ederek, işlerinin özgürlük, çözüm yerinin Meclis, istikametin millet, kırmızı çizginin de şehitler olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER