Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şanlıurfadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararını değerlendirdi -ŞUTSO Başkanı Ertekin: -"Çekilmenin gerçekleşmesiyle çözüm süreci daha da kolaylaşır. Sür


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, terör örgütü PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararını değerlendirdi.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreci noktasında atılan adımları "Olumlu bir gelişme" olarak gördüklerini söyledi.
     Bu adımların daha önce atılması gerektiğini vurgulayan Ertekin, şunları kaydetti:
     "Bu milletin arasında zaten bir sıkıntı yok. Türkiye Cumhuriyetinin her tarafında Türk de var Kürt de var. Bir bölünme veya başka bir şey söz konusu olamaz. Bizi birbirimize kırdırmak istiyorlardı. İnşallah çekilmenin gerçekleşmesiyle çözüm süreci daha da kolaylaşır. Sürecin olumlu sonuçlanacağından ümitliyiz, Allahın izniyle bu iş bitecek."
     Şanlıurfadaki sivil toplum kuruluşlarıyla çözüm sürecine katkı sunmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını hatırlatan Ertekin, desteklerinin süreceğini ifade etti.
    
     -Şehit aileleri umutlu-
    
     Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz da çözüm sürecinde hükümetin yanında olduklarını söyledi.
     Sürecin konuşulduğu dönemde şehit ailelerinin acılarının tazelenebileceği uyarısında bulunan Yavuz, hükümetin bu süreçte şehit ailelerini incitmeyecek kararlar alacağını ümit ettiklerini belirtti.
     Terörün bitmesinden yana olduklarını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:
     "Sonuna kadar devletimizin, hükümetimizin yanındayız ama şehit ailelerine zarar vermeden yapsalar daha iyi olur diye düşünüyorum. Bütün şehit ailelerinin ortak görüşü terörün bitmesi yönünde. Artık kimsenin evladının hayatını kaybetmesini istemiyorlar. Şehit ailelerini ve gazileri üzmeyecek şekilde yapılacak bütün düzenlemelerde hükümetimizin arkasındayız."
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Halil Fidan
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER