Çözüm süreci

Çözüm süreci -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi, hiç ama hiçbir şekilde milletin düşüncesinin dışında bir pazarlığın, bir ilişkinin içerisinde olmadı, olamaz" -"Bu gelişmenin


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibinin, milletin düşüncesinin dışında pazarlığın ve ilişkinin içerisinde olmadığını belirterek, "Bu gelişmenin arkasında birtakım art niyetler aramak, birtakım gizli anlaşmalar olduğunu öne sürmek, bu ülkeye hizmet değildir. Bu ülkeye hizmet, sağlanan bu barış havasını desteklemektir, nihayetine getirmektir" dedi.
     Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası bölgesindeki köylerin vatandaşlarıyla bir araya gelip, muhtarlarından sorunlarını dinleyen Binali Yıldırım, konuşmasında, iktidarları döneminde Türkiyenin her tarafını yollarla donattıklarını belirtti.
     Yolları bölünmüş hale getirerek daha güvenli kıldıklarını, hava yolunu yaygın kullanılır hale getirdiklerini anlatan Yıldırım, "Yolları böldük, milleti birleştirdik. Türkiye bugün bu noktaya geldiyse, yollar sayesinde geldi, hava yolunun halkın yolu olması sayesinde geldi" dedi.
    
     -Terörle mücadeleye harcanan 400 milyar dolar-
    
     Bakan Yıldırım, Türkiyenin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini ve terör nedeniyle insanlarını yitirdiğine işaret ederek, terörün, insanlara husumet ve acıdan başka bir şey kazandırmadığını vurguladı.
     Terörle mücadeleye ayrılan kaynakların ülke kalkınmasında kullanılması durumunda, Türkiyenin daha farklı yerde olacağını dile getiren Yıldırım, "400 milyar dolarımız gitti. Ne demek biliyor musunuz- İzmir gibi iki tane daha İzmir yapar, 400 tane boğaz köprüsü yapar, 20 bin kilometre otoyol yapar. Ne var bunun sonunda- Acı, şehitlerimiz, gazilerimiz ve yanan yürekler" diye konuştu.
     Yıldırım, iktidarları döneminde terörle mücadeleyi tavizsiz biçimde sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Bu ülke, bin yıldır bu topraklarda beraberdir, 75 milyon kardeştir. (Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek ülke, tek millet, tek devlet olarak, bir ve beraber olarak yaşayacağız) dedik ve bunun asla ve asla tartışılmasına izin vermedik. Terör örgütü ve onun destekçileri, ayrı devlet, federasyon, yerel özerklik dedi, olmadı. Şimdi ne dediler- Demokrasi içinde çözüm. Şimdi olması gereken yere geldiler ama bu kolay olmadı. 75 milyon insanın ay yıldızlı bayrağını göklerde dalgalandırmasıyla oldu. Şimdi artık her türlü husumetin, acının, yaşadıklarımızın üzerine bir çizgi çekeceğiz, yeniden kucaklaşacağız. Çanakkalede, Malazgirtte, Sarıkamışta olduğu gibi, tekrar kucaklaşacağız, birbirimizle kardeş olacağız. Bu süreç başladı, gidiyor."
    
     -Çözüm süreciyle ilgili şüpheler-
    
     Binali Yıldırım, çözüm süreciyle ilgili bazı kişilerin aklında "Ne söz verdiniz, hangi pazarlığı yaptınız, bunun arkasında ne var-" sorularının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Sizin de aklınızda bu sorular olduğunu düşünüyorum. Olabilir de çünkü 35 yıldır bu mücadele devam etmiş. Bu mücadelenin en çetin safhalarına bakın, yaşananlara bakın. Şunu açıkça söyleyeyim ki Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi, hiç ama hiçbir şekilde milletin düşüncesinin dışında bir pazarlığın, bir ilişkinin içerisinde olmadı, olamaz. 780 bin kilometrekare vatan toprağında biriz beraberiz, tek milletiz, bizim birliğimizin beraberliğimizin sembolü de şu ay yıldızlı bayrağımızdır. Buna itirazı olanla bizim işimiz olmaz. Bu ülke sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak birlikte yaşayacağız diyen herkese gönlümüz açık. Onun için hiç kimse, işi oraya buraya çekip, yakalanan bu barış ve huzur ortamını bozmaya çalışmasın, kimse şehit cenazeleriyle kendine siyaset alanı oluşturmasın."
     Türkiyenin barış sürecine girdiğini söyleyen Yıldırım, "Ülkemizde insanların ölmesi, şehitlerin gelmesinin ne kadar birliğimizi beraberliğimizi sıkıntıya soktuğunu, gayet iyi gördük. Bu gelişmenin arkasında birtakım art niyetler aramak, birtakım gizli anlaşmalar olduğunu öne sürmek, bu ülkeye hizmet değildir. Bu ülkeye hizmet, sağlanan bu barış havasını desteklemektir, nihayetine getirmektir" dedi.
    
     -Büyükşehir Yasası-
    
     Binali Yıldırım, Büyükşehir Yasasıyla ilgili bilgi vererek, yasayla birlikte büyükşehir sınırları içinde yaşayanların oranının, yüzde 80i bulduğunu kaydetti.
     Yeni yasayla hizmet ve planlamadaki uyumsuzlukların giderileceğini belirten Yıldırım, yasayla birlikte pozitif ayrımcılık uygulanacak köylere yatırım için belediyelere, belli oranda bütçe ayırma yükümlülüğü getirildiğini anlattı.
     Binali Yıldırıma, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir Milletvekilleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER