ÇÜde rektör adayı seçimleri başladı

ÇÜde rektör adayı seçimleri başladı -Rektör Prof. Dr. Akınoğlu: ÇÜde yeni rektör 6 Ağustosta göreve başlayacak. Ama bu tür devir teslimleri pek sevmem. Bunu biraz suni, biraz duygusal bulurum. O nedenle böyle bir görev devir


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) 13 adayın katıldığı rektör seçimi başladı.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Mithat Özsan Amfisinde yapılan seçimlerin açılışındaki konuşmasında, 8 yıldır rektörlük yaptığını, ellerinden gelen çabayı göstererek ÇÜyü belirli bir noktaya getirdiklerini söyledi.
     Görevi devredeceği kişinin ÇÜyü daha da iyi noktalara getireceğine inandığını ifade eden Akınoğlu, seçimlerin bu nedenle önemli olduğunu belirtti. Rektörlük için çok sayıda aday olmasının bir zenginlik olduğunu kaydeden Akınoğlu, şöyle devam etti:
     Tüm adaylara başarı diliyorum. ÇÜde yeni rektör 6 Ağustosta göreve başlayacak. Ama bu tür devir teslimlerini pek sevmem. Bunu biraz suni, biraz duygusal bulurum. O nedenle böyle bir görev devir teslimi bizim tarafımızdan yapılmayacak. Bunu da şimdiden ilan ediyorum ki bunun atanacak rektörle herhangi bir alakası yok. O nedenle cuma günü görevi bırakırız, pazartesi günü de arkadaşlarımız gelir görevi devralır.
     Akınoğlu, yeni yönetime yardımcı olacaklarını ve bilgi alışverişini sürdüreceklerini belirterek, gerekli yardımı yapacaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından üniversitede görev yapan öğretim üyeleri oy kullanmaya başladı.
     Üniversite rektörlüğü için Prof. Dr. Hikmet Akkız, Prof. Dr. Varol Aksungur, Prof. Dr. Halis Arıoğlu, Prof. Dr. Zeynel Cebeci, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Osman Demirhan, Prof. Dr. Yüksel Gökel, Prof. Dr. Mustafa Kibar, Prof. Dr. Mustafa Laman, Prof. Dr. Tuğrul Oğulata, Prof. Dr. Nebahat Sarı, Prof. Dr. Selahattin Serin ve Prof. Dr. Atila Tanyeli yarışıyor.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber ÇÜde rektör adayı seçimleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER