Çubukta evlilik okulu kursiyerleri sertifikalarını aldı

Çubukta evlilik okulu kursiyerleri sertifikalarını aldı -Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: -2011 yılı verilerine göre, bir yılda 600 bine yakın çiftin evleniyor ve yaklaşık 120 bine yakın çift de boşanıyor -Vat


ANKARA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, güçlü ailelerin kurulması ve sağlam evliliklerin yapılması amacıyla düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim programı, pilot bölge olarak seçilen Ankaranın Çubuk ilçesinde uygulanıyor.
     Kursiyerlere yönelik verilen evlilik okulu eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayan çiftlere sertifikaları dün düzenlenen törenle verilirken, bir de toplu nikah kıyıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüne bağlı Çubuk Aile ve Toplum Merkezinde yeni evlenen ve evlenecek çiftlere yönelik verilen -Evlilik Öncesi Eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
     Törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Lale Öcal, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.
     Sertifika töreni öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, yapmış oldukları analizlerde boşananların büyük çoğunluğunun, daha sonra evlendiğini gördüklerini söyledi.
     En son 2011 yılı verilerine göre bir yılda 600 bine yakın çiftin evlendiğini ve yaklaşık 120 bine yakın çiftin de boşandığı bilgisini veren Doç. Dr. Asan, vatandaşlık verilerinden elde edilen tespite göre, bu boşanan çiftler içinden 80 bine yakınının ikinci evliliklerini yaptığını ve yine bu ikinci evliliklerini yapan çiftlerden de 15 bine yakınının tekrar boşandığı eşiyle evlendiğinin altını çizdi.
     Boşanmaların büyük çoğunluğunun iletişim kazalarından meydana geldiği yönünde bilgi edindiklerini kaydeden Doç. Dr. Asan, sözlerine şöyle devam etti:
     Yani boşanan çiftler tekrardan daha sonra evleniyorlar. Belli ki o arada iletişim kazalarının buna neden olduğunu gördük. Bu nedenle de evlilik öncesi eğitim paketi hazırladık. Önce bilim insanlarına evli çiftler için hangi tür bilgilerin onlar için faydalı olabileceğini sorduk ve bir müfredat belirledik.
     Bunları üç başlık altında topladık, bir tanesi sağlık ile ilgili, diğeri hukuk ile ilgili ötekisi ise iletişim, yani bir çatışma olursa onu nasıl çözeceği ile ilgili.
     İnanın ki ben 26 yıllık evliyim ben bile o eğitimi dinledikten sonra aa şunları keşke şöyle yapsaydık dediğim de oldu. Gerçekten çok faydalı olduğuna inandığımız bir sürü bilgiyi içeren bir paket oldu. Biz bunu burada olduğu gibi belediyelerimizle beraber hem de yeni bir projemiz var sağlık bakanlığımız ile birlikte bu müfredatı yeni evlenen çiftlerimize yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.
    
     -paraları olmayınca-
    
     Bakanlığın diğer çalışmalarından da bahseden Doç. Dr. Asan, Türkiyenin İstanbul sözleşmesi adı altında kadına yönelik şiddetle mücadeleyi öngören sözleşmeyi imzaladığını anımsattı.
     Dünyada kadınların en fazla ezilen grup olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Asan, şöyle devam etti:
     Paraları olmayınca bir başka kişiye bağımlı olduklarında daha fazla eziliyorlar ve daha fazla dezavantajlı konuma geçiyorlar. Burada herkes kendi kız çocuğunu düşünerek dinlerse daha etkili oluyor. Yani kızlarımız, torunlarımız, çocuklarımız için biz istiyoruz ki daha adil bir dünya olsun. İnsanların hakları ne olursa olsun başkaları tarafından çiğnenmesin. Burada el birliği, güç birliği, çok çok önemli bakanlığımız tek başına hiçbir şey yapamaz, belediyesi ve çeşitli kurumlarıyla beraber biz çok güzel şeyler yapabiliriz. Burada görüldüğü gibi Çubukta da bu anlamda belediyemizin çok güzel katkıları var, bu konuda kendilerine de teşekkür ediyoruz.
     Türkiyenin, diğer ülkelerden aile anlamında çok daha iyi olduğunu söyleyen Asan, Birbirimize bağlılığımız, kendi çocuklarımıza sahip çıkmamız, birbirimize kenetlenmemiz, iyi günlerde kötü günlerde bu dayanışma, başka ülkelerin kendi ülkelerinde uğraşıp da yaratmaya çalıştığı bu değer bizde var dedi.
     Sertifika töreninin ardından yeni evlenecek 3 çiftin nikahı sırayla Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından kıyılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu şahitliklerini yaptı.
     Evlenme cüzdanlarını yeni çiftlere Doç. Dr. Asan verirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yeni evlenen çiftlere tesviye ettiği gibi en az 3 çocuk ve daha fazlasını yapmaları konusunda da tavsiyede bulundu.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Çubukta evlilik okulu kursiyerleri sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER