Çubukta Köylü Pazarına yoğun ilgi

Çubukta Köylü Pazarına yoğun ilgi


ANKARA (A.A) - Çubukta, belediye tarafından üreticiler için kurulan Köylü Pazarı, yoğun ilgi görmeye başladı.
     Atatürk Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde bulunan pazar yerinde kurulan ve her gün açık olan Köylü Pazarı, özellikle hafta sonu Ankaranın çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşların akınına uğruyor.
     Köyde yetiştirdiği ürünleri sabah erkenden toplayarak pazara getirdiğini söyleyen Yaşar Ayar (85), kurulan pazardan hem üreticinin hem de tüketicinin memnun kaldığını belirtti.
     Daha önce ürünlerini değerinde satamadıklarını ifade eden Ayar, Köyümde kendi tarlamızda hiçbir tarımsal ilaç kullanmadan yetiştirdiğimiz ürünleri satıyoruz. Bizden ürün alamaya gelenler genelde bilinçli tüketiciler. Allaha çok şükür çok iyi satışımız oluyor. Arada bir aracı olmadığı için de biz ürünlerimizi uygun ve değerinde veriyoruz dedi.
     Karadana Köyünden Aynur Yalçın (42), köyden getirdiği organik ürünleri köylü pazarında vatandaşlara satışı sunduğunu belirterek, Ürünleri kendimiz yetiştiriyoruz ve tamamen organik, ilaç ve gübre kullanmıyoruz. Şu anda satışlarımız iyi, memnunuz dedi.
     Alışveriş yapmak için Ankaradan geldiğini söyleyen Tuba Bilgi ise Çubukun köylerinde çiftçiler tarafından üretilen bu ürünlerin sağlıklı olduğu konusunda hiçbir kaygı taşımadığını ve gönül rahatlığıyla aldığını söyledi.
     Bilgi, Buradaki ürünler, aynı zamanda pazar ya da marketlerdeki ürünlere oranla çok daha düşük fiyatlarla satılıyor dedi.
     Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise Köylü Pazarının festivalden bu tarafa hizmet vermeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Köylerden gelen meyve, sebze gibi tarımsal ürünleri kendileri için hazırlanan tezgahlarda tüketici ile buluşturmaya başladı. Böylelikle caddede hem görüntü kirliliği ve trafik sorunu ortadan kalkmış oldu hem de sağlıksız koşullarda pazarlama yapılmasının önüne geçilmiş oldu. Yaptığımız düzenlemelerle vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünler tüketmeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta Köylü Pazarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER