Çubukta UMEM Beceri 10 Kursları sertifika

Çubukta UMEM Beceri 10 Kursları sertifika töreni


ANKARA (A.A) - Çubukta, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Beceri10 kurslarının sertifika töreni yapıldı.
     Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen sertifika törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ile meslek öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
     Şahin, törende yaptığı konuşmada, projeye destek veren ASO Başkanı Özdebire ve kursiyerlere teşekkür ederek, ilçedeki mesleki eğitim alanlarında yapılanlar hakkında bilgiler verdi.
     Özdebir ise mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, Öyle bir hale geldik ki, elektrik mühendisi olarak okuldan mezun oluyor, ama evindeki bir elektrik arızasını kendi gideremediği için mahalledeki elektrikçiye yaptırıyor. Bir arabanın bijon somununun hangi malzemeden yapılması gerektiğini hesaplayan makine mühendisimiz, arabasının lastiğindeki bijonunu söküp, lastiğini kendisi değiştiremiyor dedi.
     Daha çok ihracat yapılabilmesi için nitelikli ve kaliteli ürünler üretilmesi gerektiğini vurgulayan Özdebir, şöyle konuştu:
     İşin yüzde 50si sermaye ise yüzde 50si ise emektir. Et ve tırnak gibi ikisi biraraya gelmeden bir değer ifade etmiyor. Dünyanın en modern makinelerini getirin, dünyanın en modern tesisini kurun, orada üretim yapacak insanlar olmadığı sürece bir değer ifade etmez. Bir müddet sonra hepsi hurda olur. Kafese değer veren içerisindeki kuştur. İçerisindeki kuş da o işletmelerde çalışan beceri sahibi insanlardır. Eğitim sistemindeki yanlışlar ve siyasi olaylardan dolayı meslek liselerinin önünün kapanması ile Türkiye artık yetişmiş kalifiye elaman eksikliğinde duvara dayandı. Son açıklanan rakamlara göre 9,9 oranında bir işsizlik var, ama ben bütün Türkiyeyi dolaşıyorum insanlar artık kapılara değil, gazetelere değil, işçi servislerinin üzerine bile eleman aranıyor ilanları asıyorlar. Sanayinin gerçekten üretecek, beceri sahibi, yetişmiş, kalifiye elemanlara ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar en büyük projesi Umem Beceri10 projesidir. Bu proje için 7 milyar liralık bir kaynak ayrıldı. Harcanan bu paralar insanlarımızın mutluluğu ve refahı içindir.
     Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fatih Derin ise İş-Kur ile birlikte açtıkları gazaltı kaynakçılığı, mobilya imalatçısı ve doğalgaz iç tesisatçılığı kurslarından 39 kişinin belge almaya hak kazandığını söyledi. Kursiyerlerin tamamının firmalara yerleştirildiğini anlatan Derin, Açtığımız bu 3 kursun toplam maliyeti 60 bin lira oldu. 25 Haziranda 9 adet daha kurs açmayı planlıyoruz. Açacağımız kurstan 240 kişinin eğitim almasını planlarken, bu kursların maliyeti de 448 bin lira olacak. Kalifiye eleman yetiştirme konusunda meslek lisesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye her zaman hazırız dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta UMEM Beceri 10 Kursları sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER