Çubuk Bilgi Evinde kayıtlar başladı

Çubuk Bilgi Evinde kayıtlar başladı


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen Bilgi Evi 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci kayıtlarına başladı.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, örnek bir eğitim projesi olarak hayata geçirdikleri Bilgi Evlerine yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kayıtların başladığını belirterek, Bilgi Evinden 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri yararlanacak. Bir müdür, 5 öğretmen, 1 hizmetli personelin hizmet vereceği 2 katlı Bilgi Evinde, yaklaşık 200 öğrenciye hizmet verilecek. Bu öğrencileri seçmek üzere bu hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri seviye tespit imtihanları yapılacak dedi.
     Amaçlarının ilçedeki eğitim kalitesini yükselterek, Çubuklu öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak olduğunu kaydeden Başkan Özden, İlçemizdeki öğrencilerimize uygun ders çalışma ortamları oluşturmak, derslerinde yardımcı etüt programlarından yararlanmaları, kendilerini geliştirmelerini ve boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak için Bilgi Evini açtık. Şuanda Bilgi Evi sayımız bir, Allah nasip ederse çok kısa bir süre sonra yeni bir bilgi evi daha açacağız. Bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavında 33 öğrencimizden 31i Anadolu liselerini kazanarak yerleşti. İlk yıl olmasına rağmen bu güzel bir başarı. İnşallah bu başarılar artarak devam edecek. Bu nedenle Bilgi Evimize, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen evlatlarımızı mutlaka bekliyoruz diye konuştu.
     Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Bilgi Evinde, öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimleri veriliyor ve sosyal,kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ayrıca kulüp çalışmaları ile de öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri sağlanıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Zafer Fatih Beyaz
<< Önceki Haber Çubuk Bilgi Evinde kayıtlar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER