Çukurova Belediyeler Birliği Meclis toplantısı yapıldı

Çukurova Belediyeler Birliği Meclis toplantısı yapıldı


MERSİN (A.A) - Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) olağan Meclis toplantısının Adanada yaptığı bildirildi.
     Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniyeden 111 belediyenin üye olduğu ÇBB Meclis Toplantısına, Tarsus Belediye Başkanı ve aynı zamanda ÇBB Başkanı olan Burhanettin Kocamaz başkanlık yaptı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Burhanettin Kocamaz, belediyelerin yaşatılması gerektiğini, belediyelerin bölgesindeki yaşayan insanlara olağanüstü hizmetler sunma gayreti içerisinde olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki bütün belediyelerin yarınından emin olmadığını belirten Kocamaz, şunları kaydetti:
     Çıkarılacak yasada konumu ne olacak, beldelerimizin konumu ne olacak, büyük şehirlerin sınırları genişletildiğinde bu yasa neler getirecek, taslakta neler var- Bunlar hepimizin kafasında bir soru işareti. Ama bunlardan daha önemlisi bizzat hükümetin ya da yetkililerinin, iktidar milletvekillerinin yaptığımız görüşmelerde bizim taşıdığımız bir çok endişeyi taşıdıklarını görüyoruz. En büyük endişe üniter devlet yapısıyla ilgili endişe. Tabii bugün bu yasanın içerisindeki maddeleri birkaç toplantıda tartıştık.
     Kocamaz, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Meclisinin köylerin ve beldelerin kapatılmaması için hükümete iletilmek üzere karar alındığını belirten Başkan Kocamaz, Bunu da hükümete ilettiler ama ne kadar dikkate alınır, bunu şimdiden bilemeyiz. Beldeler kapatıldığı zaman o beldedeki halkın bugünkü gibi direkt hizmet alması maalesef söz konusu olamayacak dedi.
     Konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çukurova Belediyeler Birliği Meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER