ÇUMEDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara

ÇUMEDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara ziyaret


ADANA (A.A) - Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibarı ziyaret etti.
     Akşamoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Polattaş, üyeler Makbule Demir, Sadık Fidanca ve Mehmet Ali Çetinin de katıldığı ziyarette, Prof. Dr. Kibara görevinde başarılar diledi.
     Ziyarette, medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların tahsilat konusunda yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi veren Akşamoğlu, Tahsilat süreleri çok uzun, özellikle muhasebeleşme kısmı çok uzun sürüyor. Tahsilatın gecikmesi firmaları ciddi sıkıntılara sokuyor. Faturaların bir an önce saymanlığa teslim edilmesi konusunda yardımlarınızı bekliyoruz dedi.
     Akşamoğlu, Türkiyede sağlık sektörünün kalitesinin Avrupa ortalamasının üstünde olduğunu dile getirerek, gerek ithal gerek yerli medikal ürünlere üniversitenin mesafe koymasını talep etti.
     Rektör Kibar da, hastanenin yeni bir yapılanma içerisinde olduğunu belirterek, yönetim ekibinin geldikleri ilk günden itibaren değiştiğini kaydetti.
     Hastanenin şu andaki gelir-gider dengesine bakıldığında, cironun oldukça düşük olduğunu ifade eden Kibar, yatakların etkin kullanılamadığını düşündüklerini, hastanenin gelirini ve cirosunu artırmaya çalışacaklarını belirtti.
     Kibar, uzun vadeli ödemenin alım maliyetlerini çok yükselttiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ödeme takvimini 3-4 aya düşürmek istiyoruz. Etik kurallarından ödün vermeden, hastanemizin tercih edilebilirliğini artırarak, hasta güvenliği ve üretilen hizmet kalitesini düşürmeden ciroyu artırmamız lazım. Geldiğimizde 21 gün içerisinde bütçeye gitmemiz gerekiyordu. Üniversite bütçesinde sağlık sektörü kapanmıştı. Yani, üniversite bütçesinden hastane pay alamayacak, kendi yağıyla kavrulacak görünüyordu. Öncelikle ameliyathanenin yenilenmesi lazım. Yeni bir ameliyathane yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde yeni bir engelli ameliyathanesi açma girişimlerimiz var. Yaklaşık bin engelli hasta ameliyat için sıra bekliyor. Bu çok ciddi bir sıkıntı. Hizmet hacmini düşürmeden çözüm bulmak gerekiyor. Merkezi bütçeden, döner sermaye dışında bir kaynak gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunları, 2013 yılı içerisinde projelendirip bir an önce hayata geçirmek gerekiyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber ÇUMEDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER