Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali

Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali -Denizli Belediye Başkanı Zolan: Festival, dünyanın bugünkü sıkıntıdan kurtulmasına, barışa yürümesine, birçok tatların güzelliklerin yaşanmasına, rengarenk çiçeklerin a


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivalinin, dünyanın bugünkü sıkıntıların kurtulmasına, birçok tatların ve güzelliklerin yaşanmasına, rengarenk çiçeklerin açmasına vesile olacağına inandığını söyledi.
     Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutan geleneksel sporların bundan sonra yaşamaya devam edeceğini dile getirdi.
     Osman Zolan, şöyle konuştu:
     Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali ilk kez Denizlide yapıldı. Her medeniyet kendi kültürlerini ve sporlarını yaşatmalıdır ve sahip çıkmalıdır. Bunları gelecek nesile aktarmalıdır. Her medeniyette diğer medeniyetlere bu imkanı sunmalı veya onun sınırlarına müdahale etmemelidir. Atalarımız yıllarca güçlü olduğu dönemlerde bile tüm medeniyetlerin kendi düşüncelerini, kültürlerini yaşatması konusunda sonsuz hoşgörü göstermiştir. Bize düşen atalarımız hoşgörüsünün yanında bu sporları güçlendirerek, sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Burada onun mücadelesi veriyoruz.
     Festival, dünyanın bugünkü sıkıntıdan kurtulmasına, barışa yürümesine, birçok tatların güzelliklerin yaşanmasına, rengarenk çiçeklerin açmasına inşallah vesile olur.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER