Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda -Gül, Afyon Kocatepe Üniversitesini ziyaret etti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyon Kocatepe Üniversitesini (AKÜ) ziyaret etti.
     Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin Ahmet Necdet Sezer yerleşkesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından karşılandı. Gül, rektörlüğe geçerek Rektör Prof. Dr. Solaktan üniversite hakkında bilgi aldı.
     Cumhurbaşkanı Gül, AKÜnün kuruluşundan bu yana önemli mesafeler katettiğini belirterek, üniversitenin 44 fakültesi, binin üzerinde öğretim üyesi ve 36 bine yakın öğrenci bulunduğunu, kent merkezi nüfusunun 6da 1ini öğrencilerin oluşturduğunu söyledi.
     AKÜden değerli siyasetçiler çıktığını ifade eden Gül, Binin üzerinde öğretim üyesi demek, bilgisi olan, uzmanlık alanı olan insan demek. Bu büyük bir potansiyel. Bölge üniversitesi haline gelmiş dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Solakın, Bölge üniversitesi olmanın yanında, dünya üniversitesi olma yönünde adımlar attıkları sözleri üzerine, iddialı olmanın iyi olduğunu bildirerek, Üniversitenin bunu ispatlamak için bulunduğu bölgeye katkısını çok açık göstermesi gerekiyor. Bunu ekonomisinden, sanayisinden, şehrin mimarisinden, planlamasından, güzelleşmesinden her alanda gösterecek, sonra ben kendi bölgeme bunları yaptım diyecek. iddialı olmak çok güzel bir şey diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda akademik hayattan, siyasetten tanıdığı kişilerle karşılaştığını ve ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Prof.Dr. Solak, daha sonra Cumhurbaşkanı Güle üniversiteyle ilgili brif verdi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER