Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kayseriyi coşturdu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kayseriyi coşturdu


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseriye kazandırılan bin 300 kişilik Kültür Sanat Merkezinin açılış etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Konseri ile tamamlandı.
     Konsere Büyükşehir Belediyesinden bürokratlar, davetliler ve klasik müzik tutkunları büyük ilgi gösterdi. Klasik Batı Müziğinin seçkin eserlerinin yanı sıra orkestra Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerini klasik tarzda yorumlayarak izleyenlerden büyük alkış aldı.
     Konser sonrasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan şunları kaydetti:
     Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kayserililerin buluşmasını çok arzu ediyordu. Biz de kendisinden aldığımız talimatlar doğrultusunda senfoni orkestrası yetkilileri ile diyaloğa geçtik. Takvimleri çok yoğun olmasına rağmen Kayseriye geldiler, bizlerle beraber oldular. Doğrusunu isterseniz biz de kendilerine doyamadık. En kısa zamanda kendilerini tekrar şehrimizde görmek istiyoruz.
     Durukan, konuşmasının ardından Şef Erol Erdinç ile sanatçılara çiçek verdi.
    
     -Türkiyenin en iyi seyirci kitlesi Kayseride-
    
     Kayserinin sanayide müthiş ilerlemiş, güzel bir il olduğunu belirten Şef Erol Erdinç şunları belirtti:
     Kayseri çok güzel, pastırma, mantı çok güzel, Kayseri insanı çok güzel. Daha ne olsun. Sanat alanında da önemli bir adım atılmış, ve her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak bir Kültür ve Sanat Merkezi Kayseriye kazandırılmış, Türkiyenin en iyi seyirci kitlesi Kayseride. Ben Kayseriye hayran oldum dedi.
     Sadece Türkiye illerini değil bütün dünya ülkelerini gezdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Aycan Sancar ise Görüp gezdiğimiz yerler arasında Kayseriden çok etkilendik. Kayseride büyük bir atılım olduğunu gördük. Bu da tabi ülkemiz için çok sevindirici bir şey. Belediyelerin istenildiği zaman her şeyin en iyisini yapabileceklerini Kayseride görmüş olduk. Burada olmaktan son derece mutluyuz dedi.
     Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdür Yardımcısı Altan Kalmukoğlu da Kayserinin bambaşka bir şehir olduğunu söyleyerek, Kayseride her alanda müthiş bir ilerleme var. Bir çağdaşlık bir atılım söz konusu. Başta başkanımız olmak üzere Kayseriye tüm emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle kültür alanında yapılmış olan yenilikler ve atılımları da tebrik etmek lazım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kayseriyi coşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER