Cumhuriyet Kadınları Derneğinin cumartesi söyleşileri

Cumhuriyet Kadınları Derneğinin cumartesi söyleşileri -Söyleşide Sarıkamış şehitleri konusu işlendi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesinin cumartesi söyleşileri kapsamında Sarıkamış şehitleri konusu işlendi.
     Dernek binasında düzenlenen söyleşiye, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Güldiken konuşmacı olarak katıldı.
     Sarıkamışta yaşananları siyasal ve sosyolojik açıdan değerlendiren Güldiken, o dönem yaşananlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
     Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, söyleşi sonrasında yaptığı açıklamada, her hafta cumartesi günleri söyleşi düzenlediklerini söyledi.
     Bu haftaki söyleşiyi, Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla tertip ettiklerini belirten Yanalak, Sarıkamış şehitlerine Allahtan rahmet diledi.
     Sarıkamışta binlerce askerin donarak şehit düştüğünü anımsatan Yanalak, Buna biz siyasal ve sosyolojik açıdan bakalım istedik. Nasıl donarak öldü- Neden donarak öldü- O günün şartları neydi- Sosyolojik olarak ülkemizin durumu neydi- Bunlara bakalım istedik diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Cumhuriyet Kadınları Derneğinin cumartesi söyleşileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER