Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırklarelide düzenlenen törenle kutlandı -Vali Yaman: -Bu büyük eserin her yönüyle gelişmesi ve her türlü tehlikeden titizlikle korunması, kaçınılmaz bir görevdir


KIRKLARELİ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırklarelide düzenlenen törenle kutlandı.
     Kırklareli Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.
     Sağanak nedeniyle Atatürk Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Vali Yaman, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberlik içinde sonsuza dek yaşayacağını söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık yolda emin adımlarla ilerlediğini belirten Yaman, Türkiye Cumhuriyeti, evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir ülkesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürüyor. Gençlerimiz ve gelecek kuşak bilmedir ki bu vatanda kurduğumuz cumhuriyet, Atatürkün önderliğinde verilen ölüm kalım mücadelesinden sonra gerçekleştirildi diye konuştu.
     Cumhuriyeti kurma başarısının arkasında binlerce şehit ve gazinin payı bulunduğunu hatırlatan Yaman, Bu büyük eserin her yönüyle gelişmesi ve her türlü tehlikeden titizlikle korunması, kaçınılmaz bir görevdir. Şüphesiz gelecek kuşaklarımız emaneti koruyacaklar şeklinde konuştu.
     Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER