Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Siirtte törenle kutlandı


SİİRT (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü, Siirtte törenle kutlandı.
     Vali Ahmet Aydın, makamında kutlamaları kabul etmesinin ardından Hükümet Konağı önündeki törene katılanların bayramını kutladı.
     Aydın, burada yaptığı konuşmada, kurtuluş mücadelesi ve ardından gelen zaferleri kadını, erkeği, doğulusu, batılısı, Türk, Kürt, Arap ve Lazıyla bütün bir milletin kazandığını ifade ederek, 29 Ekim 1923te cumhuriyetin ilanıyla bu zaferin taçlandırıldığını söyledi.
     Bugün Türkiyenin, dünyada oluşan ekonomik krize rağmen dünyanın 25. büyük ekonomisine sahip, ekonomik gelişmişlik açısından da Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin 20sini geride bırakarak 7. sıraya yükseldiğini vurgulayan Vali Aydın, Sayın başbakanımızın hedef gösterdiği cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılı vizyonuyla ülkemiz, şimdiki durumundan çok daha iyi yerlerde olacaktır dedi.
     Siirt İlim Spor Kültür Araştırmaları Vakfı Başkanlığı sanatçılarının mini bir konser vermesinin ardından Vali Aydın, eşi Arzu Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle birlikte halay çekti.
    
     -Afgan aileler bayramı kutladı-
    
     Yaklaşık üç aydan beri Siirtte bulunan yaklaşık 100 Afgan aileden bazıları bayram kutlamalarını izledikten sonra Vali Ahmet Aydının yanına giderek bayramını kutladı.
     Çocuklarının ellerinde Türk bayrağı ile bayram törenine gelen Khatera Rezai ile Shazeia Rezai adlı Afgan kadınlar, kendi dillerinde ve öğrendikleri birkaç kelime Türkçe ile bayram heyecanını yaşadıklarını belirttiler. Khatera Rezai Allah Türk ve Afgan devletine ve milletine zeval vermesin dedi. Shazeia Rezai ise törende açılan Türk bayrağıyla ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti.
     Vali Aydın da törene geldikleri için Afgan kadınları tebrik ederek, bayramın iki kardeş ülkenin dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti.
     Tören, resmi geçit ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER