Curling milli takımı, dünya şampiyonlarının korkulu

Curling milli takımı, dünya şampiyonlarının korkulu rüyası -Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akın: -Curlingde, İskoçyanın bin 500, Kanadanın bin 800 yıllık geçmişi olmasına rağmen, karşılarındaki rakip Türkiye olunca


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, Curling milli takımının 2 yıllık geçmişi olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini belirterek, Curlingde, İskoçyanın bin 500, Kanadanın bin 800 yıllık geçmişi olmasına rağmen, karşılarındaki rakip Türkiye olunca çekinmeye başladı dedi.
     Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin curling sporuyla 2011 yılında Erzurumda düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sayesinde tanıştığını söyledi.
     Curlingde 2 yıllık geçmişe sahip olabiliriz ama dünya şampiyonları bizden inanın korkuyor diyen Akın, yapılan sıkı antrenmanlar ve çalışmalar sayesinde elde edilen başarılarla Türkiyenin, curlingde söz sahibi olduğunu belirtti.
     Akın, Eylül ve Ekim ayında Erzurumda 2 Avrupa şampiyonasının düzenleneceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     30 Eylülde başlayacak ve 12 Ekimde sona erecek Avrupa Karışık Takımlar Curling Şampiyonası ile Avrupa C Grubu Curling Şampiyonası öncesi Türkiye A Milli Takımı Erzurumda kampa girecek. Son 1 yılda kamp programları ve çalışma tempomuz çok yoğun geçiyor. Yoğun tempodaki çalışmaların meyvesini almaya başladık. Bizden çok iyi takımların elde ettiği başarılara uzak değiliz. 5 yıl içerisinde A grubunda, dünya devlerinin arasında mücadele edecek konumda olacağız.
     Akın, Türkiye A Milli Takımının erkeklerde, Macaristanda düzenlenen Debrecen Curling Cup Turnuvasında şampiyon olması nedeniyle, curling geçmişi uzun yıllara dayanan ülkelerin, Türkiyeden çekinmeye başladığını belirterek, Erzurumda düzenlenecek iki şampiyonadan kupa beklediklerini bildirdi.
     Akın, şunları kaydetti:
     Macaristanda düzenlenen Debrecen Curling Cup Turnuvasında 18 ülkenin katılımcısı vardı ve bu ülkeler arasında erkeklerde şampiyon olduk. Çok hızlı ilerliyoruz, çok fazla çalışıyoruz. Yılda 5 veya 6 kamp düzenliyoruz. Türkiye ligini resmi olarak başlattık ve 24 takım ligde mücadele ediyor. Biz çok hızlı çalışıyoruz ve inanın çok üst seviyelerde madalyalar ve şampiyonluklar kazanacağız. Curlingde, İskoçyanın bin 500, Kanadanın bin 800 yıllık geçmişi olmasına rağmen, karşılarındaki rakip Türkiye olunca çekinmeye başladı.
    
     -Herkes hayretle bakıyor-
    
     Akın, Türkiyenin aldığı başarılara diğer ülkelerin hayretle baktığını, övgüler yağdırdığını belirterek, Avrupa Karışık Takımlar Curling Şampiyonası ile Avrupa C Grubu Curling Şampiyonasına çok güçlü ülke takımlarının katılacağını belirterek, İngiltere, İskoçya, İsviçre ve Avusturya gibi curlingde söz sahibi ülkelerle, Erzurumda mücadele edeceğiz. Çok zorlayıcı takımlar var, bu takımların arasında şampiyon olmayı hedefliyoruz. Şampiyon olamazsak dahi en az ikinci olacağımızdan eminiz dedi.
     Akın, Erzurumdaki şampiyonalara karışıkta 24, C grubunda ise 14 ülkeden takımın katılacağını, yaklaşık 200ün üzerinde de sporcunun kente geleceğini söyledi.
    
     -Salonda bizleri alkışlasınlar yeter-
    
     Türkiyenin curling branşında daha başarılı olabilmesi ve sporcu sayısının artması için sporseverlere görev düştüğünü dile getiren Akın, şunları kaydetti:
     Türkiyede yaşayan herkes, curling salonuna gelerek çocuklarımıza destek vermeli, müsabakaları izlemeli. Her yaşa, her kesime hitap eden curlingi halkımız, çocuklarını alarak buraya gelip izlemeli. Salonda bizleri alkışlasınlar yeter. Biz sadece alkışlanmak istiyoruz. Curling ile tanışan gençlerin çoğu da Erzurumlu ve özellikle varoş dediğimiz semtlerde yaşıyorlar. Curling bu çocukları sokaklardan kurtardı. Türkiyenin başarısı için bu çocuklar burada. Spor sevenlerden isteğimiz tribüne gelmeleri.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Curling milli takımı, dünya şampiyonlarının korkulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER