Dağcılık

Dağcılık -Erciyes Dağında düzenlenen İleri Seviye Kar-Buz Eğitim Kampı tamamlandı


KAYSERİ (A.A) - Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erciyes Dağında düzenlenen İleri Seviye Kar-Buz Eğitim Kampı tamamlandı.
     Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 700 metre yükseklikteki Sütdonduran Yaylasında yapılan kampa, 2si kadın 8 dağcının katıldığını söyledi.
     Yılmaz, 22 Haziranda başlayan kamp süresince dağcılara, antrenörler Mehmet Yağcı ve Mahmut Yılmaz tarafından kar-buz tırmanışında kullanılan malzemeler, tırmanış teknikleri, bivak ile yaşam sürdürme, krampon tekniği, buzul tırmanışı, buz çatlakları, buzul duvarında geceleme gibi konularda eğitimler verildiğini belirtti.
     Eğitime katılan 1 antrenör ve 5 sporcunun kamp programı kapsamında zirve tırmanışı yaptığını da ifade eden Yılmaz, şu bilgileri verdi:
     Kamptaki eğitimlerin sonunda katılımcılara yazılı ve uygulamalı sınav yapıldı. 7 katılımcı sınavlarda başarılı olarak eylül ayındaki yaz arama kurtarma eğitimine ve aralık ayındaki kış arama kurtarma eğitimine katılmaya hak kazandı. Arama kurtarma eğitimleri profesyonel dağcılığın son etabıdır. Bu etapları tamamlayan dağcılar artık profesyonel dağcılığa adım atmış oluyor. Bu eğitimleri başarıyla bitiren dağcılar, 3 yıl sonra antrenörlük sınavına girmeye de hak kazanıyor.
    
     Muhabir: Tevfik Işık / İsmail İçer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER